Oblačno
16°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Muž si sadol priamo pred idúci vlak. Po amputácii bojuje o život
Zdielať na

Muž si sadol priamo pred idúci vlak. Po amputácii bojuje o život

HUMENNÉ / Muž sediaci priamo v koľajisku. Takýto pohľad mal pred sebou rušňovodič vlaku, ktorý smeroval do Humenného. Napriek výstražným znameniam 42-ročný Marcel neušiel a kolos mu amputoval nohy.

Rušňovodič použil zvukové výstražné zariadenie a dokonca aj rýchločinné brzdenie. Štyridsaťdvaročný muž však z koľajiska neustupoval a pre krátku vzdialenosť už zrážke nebolo možné zabrániť. "Regionálny expres pri vchodovom návestidle do železničnej stanice Humenné zrazil osobu, ktorá sedela na koľajnici," vyjadril sa k nehode hovorca ZSSK  Tomáš Kováč. Vlak viedol 61- ročný rušňovodič. Ten bol podrobený dychovej skúške. Jej výsledok bol negatívny.

V prípade zraneného muža to ukáže až ďalšie vyšetrovanie. Podľa informácii polície, muž pochádzal z obce Víťazovce. "Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov k mužovi, ktorého zrazil vlak. Muž bol pri vedomí. Posádka ho s viacerými zraneniami celého tela previezla do nemocnice v Humennom," uviedla hovorkyňa záchranárov  Alena Krčová. 

Okolnosti prešetrujú humenskí železniční policajti a vo veci začali stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. K zraneniu cestujúcich pri kolízii nedošlo. Následkom udalosti mal vlak 72 minútové meškanie. Muž v nemocnici bojuje o život. Vlak mu amputoval obe predkolenia. "Pacient, ktorý bol prevezený rýchlou lekárskou pomocou do nemocnice, okamžite podstúpil niekoľkohodinový operačný zákrok," pokračovala o stave pacienta hovorkyňa siete nemocníc Jana Fedáková.  Momentálne je v umelom spánku a jeho stav je stabilizovaný. "Železničná polícia preveruje okolnosti tejto udalosti," dodala hovorkyňa polície v Prešove Jana Ligdayová. 

Pozrite si reportáž o prípade muža, ktorý podpálil svoju družku. Tá mu ale odpustila: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy