Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zatkli Rumuna, ktorý s falošnými kartami vykrádal účty
Zdielať na

Zatkli Rumuna, ktorý s falošnými kartami vykrádal účty

Polícia zatkla údajného člena medzinárodného gangu, ktorý na Slovensku s pomocou falošných platobných kariet vykrádal bankové účty ľudí žijúcich v zahraničí. <b>Pozrite si video</b>

Polícia zatkla údajného člena medzinárodného gangu, ktorý na Slovensku s pomocou falošných platobných kariet vykrádal bankové účty ľudí žijúcich v zahraničí.

Podľa denníka Nový čas mal Rumun peniaze vyberať spolu s dvoma komplicmi, po ktorých polícia pátra. "Okrádali zahraničnú klientelu, ktorá mala založené účty najmä v anglických bankách," povedal policajný vyšetrovateľ Mário Šrank.

Peniaze vraj vyberali z bankomatov v niekoľkých slovenských mestách, ale aj v Česku. Hotovosť mala skupina potom vkladať na bankové účty, ktorých čísla podľa denníka dostávali telefonicky.

Zatiaľ nie je jasné, koľkých klientov bánk okradli. "Vyšetrovanie je stále otvorené, spolupracujeme so všetkými svetovými bankami a ich pobočkami," zdôraznil Šrank. Slováci medzi poškodenými údajne nie sú.

Polícia zatkla Rumuna po upozornení ochranky nitrianskej pobočky jednej banky, že traja ľudia sa snažia z bankomatu na viaceré platobné karty vybrať čo najväčšiu hotovosť. U Rumuna, ktorého súd neskôr poslal do väzby, policajti našli vyše 40 falošných bankomatových kariet a 100.000 korún v hotovosti.

Zatknutý Rumun policajtom podľa vyšetrovateľa tvrdil, že pracuje pre mafiu, ktorá mu v Londýne dala bankomatové karty a poslala ho na Slovensko. Na Slovensku mu v prípade preukázania viny za neoprávnené vyrobenie a používanie platobnej karty hrozí päť rokov väzenia.

Jeden z unikajúcich mužov skupiny podľa denníka bol za podobný trestný čin stíhaný v Taliansku a Belgicku.

Zdielať na

Najčítanejšie správy