Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Medzi mnou a premiérom nie sú žiadne sporné veci
Zdielať na

Medzi mnou a premiérom nie sú žiadne sporné veci

Zdroj: SITA

Povedal dnes po raňajkách s Ficom Ján Slota.

Medzi premiérom Robertom Ficom a predsedom SNS Jánom Slotom nie sú žiadne sporné veci. Dnes to po raňajkách s Ficom pre agentúru SITA povedal Slota.

Ten pre predĺženie spoločných raňajkách s predsedom vlády zrušil aj dnešnú avizovanú tlačovú besedu len niekoľko minút pred jej konaním.

Podľa Slotu je SNS so Smerom-SD dohodnutá aj o kompetenciách pri koordinácii eurofondov. Pred schôdzou parlamentu ešte zostáva doriešiť niektoré výhrady predsedu ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara k niektorým návrhom zákonov. Stretnutie predsedov troch koaličných strán by sa malo konať tesne pred začiatkom schôdze NR SR.

Hneď po utorkovom rokovaní Koaličnej rady predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar avizoval, že jeho strana má výhrady k vládnemu návrhu tlačového zákona, o ktorom bude rokovať parlament. ĽS-HZDS si vymohla, že môže k zákonu v parlamente predložiť dva alebo tri pozmeňovacie návrhy.

Mečiarovi v zákone napríklad chýba definícia toho, kto je to novinár. Podľa neho novinári by mali byť združení v stavovskej organizácii, komore. Partneri nedospeli k dohode ani na obmedzení poslaneckej imunity, ktorú predložili poslanci Smeru-SD.

Ani po Koaličnej rade svoj odmietavý postoj k návrhu národniari aj ĽS-HZDS nezmenili. "Rokovanie Koaličnej rady bolo konštruktívne a korektné. V hrubých rysoch sme sa na všetkom dohodli," uviedol dnes podpredseda ĽS-HZDS Milan Urbáni.

Zdielať na

Najčítanejšie správy