Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Priviazali psov o stromy a odišli. Pri ceste ich našiel včelár
Zdielať na

Priviazali psov o stromy a odišli. Pri ceste ich našiel včelár

STREČNO / Ďalší prípad, keď sa majiteľ potreboval zbaviť svojich psov a nehľadel pritom na to, že mohli aj uhynúť. Dvoch psíkov ľudia našli priviazaných na starej ceste pri Strečne. Podľa veterinárky majú asi dva až tri roky a podľa všetkého sú to zrejme súrodenci.

Ženy, ktoré sa teraz o opustené zvieratá starajú tvrdia, že najprv im volali známi, keď ich videli pobehovať pri frekventovanej ceste medzi Žilinou a Martinom. No psy sa im nepodarilo odchytiť. Neskôr im zatelefonoval včelár, ktorý ich zbadal priviazané o stromy. "Čo sa týka tých extrémnych horúčav, ťažko povedať, akoby dopadli," hovorí Soňa Čutková, konateľka žilinského útulku. 

Medzičasom im do útulku jedného zo psov doviedli ľudia, ktorí ich objavili. Druhého, ktorý si prehryzol špagát, prišli zobrať dobrovoľníci z útulku. Aj on
bol vyľakaný a nechcel im dovoliť, aby sa k nemu čo i len priblížili. "Po príchode k nám do útulku boli psíky veterinárne ošetrené. Aj keď boli v dobrom kondičnom stave, boli na tom zle psychicky," tvrdí Čutková. 

Všetky tieto zvieratká síce teraz majú dobrú opateru. Ale určite by im bolo lepšie, keby mali svoj vlastný domov. Ťažký osud postihol aj psíka z bratislavskej ubytovni. Aj keď ho nikto netýral a netrápil hladom, či smädom prišiel už o dvoch majiteľov. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy