Skoro jasno
15°
Bratislava
Do 12 rokov neobývaného bytu sa nasťahovali holuby. Majiteľ nespokojných susedov ignoruje
Zdielať na

Do 12 rokov neobývaného bytu sa nasťahovali holuby. Majiteľ nespokojných susedov ignoruje

NOVÉ ZÁMKY / Do bytu v Nových Zámkoch sa nasťahovali holuby. Zdá sa, že viac ako majiteľa bytu to trápi susedov, ktorí denne vidia otvorené okno a vylietajúcich operencov. V byte totiž 12 rokov od smrti pôvodnej majiteľky nikto nebýva – teda okrem holubov. Tie si tam užívajú nielen krásny výhľad z okenného parapetu, ale dokonca v ňom vraj už vychovali aj mláďatá.

"Myslím si, že keby sa to otvorilo, tak veľa vecí by sme sa dozvedeli o živote holubov," uviedol sused "holubieho" domu Ladislav. Sedemdesiat metrov štvorcových v lukratívnej časti Nových Zámkov obývajú holuby aj napriek tomu, že byt má svojho majiteľa. 

Nehnuteľnosť v trojpodlažnom dome po nebohej babičke zdedila dcéra, ktorá dala kľúče synovi. Namiesto neho tam vraj už roky chodia, respektíve lietajú cez otvorené okná, len holuby. Majiteľ bytu tvrdí, že s ním má svoje plány, aj keď sa k ich realizácii zatiaľ nedostal. 

To, že sa tým znehodnocuje jeho vlastná nehnuteľnosť je jeho vec. Zatvorený byt ale znepokojuje aj susedov. "Je tu strašný zápach, porozbíjané okná, holuby sa tam nasťahovali, je to plné holubích výkalov, je to zlé," uviedol sused Ladislav. 

"Dvanásť rokov tu nikto nebýva. Stále im volám, aby došli aspoň tie holuby vyhnať, v pivnici som nachystala nové siete. Prídeme zajtra, o mesiac, o tri týždne, takto to trvá celý rok," dodala susedka Viera. "Zháňali sme právnu pomoc, životného prostredia, pomoc mesta, nič, aby sme si to vyriešili my so susedom, na naše výzvy ale neodpovedá," dodal Ladislav. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy