Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Slovenské národné divadlo je v zlej ekonomickej situácii, zamestnanci už nedostali výkonnostné odmeny
Zdielať na

Slovenské národné divadlo je v zlej ekonomickej situácii, zamestnanci už nedostali výkonnostné odmeny

BRATISLAVA / Slovenská národné divadlo hospodári za prvý pol rok tohto roka so stratou viac ako milión eur. Podľa riaditeľa inštitúcie na to už doplácajú zamestnanci, zatiaľ však nie umelci.

Ministerstvo kultúry vo svojom stanovisku tvrdí, že zlú ekonomickú situáciu spôsobilo vedenie divadla svojimi chybnými rozhodnutiami. Generálny riaditeľ SND pre TV JOJ potvrdil, že aktuálne už zamestnancom nevyplatili výkonnostné odmeny za mesiac jún. "Ministerka kultúry už skôr nariadila audit v SND. Je pripravená prijať aj rad opatrení, vrátane aj vyvodenia zodpovednosti voči tým, ktorí tento stav spôsobili. Očakáva, že generálny riaditeľ preruší dovolenku a začne situáciu riešiť," uviedlo v stanovisku Ministerstvo kultúry SR.

"Aj keď som na dovolenke nie je problém ju prerušiť a pracovať na tejto situácii. SND plní svoje úlohy za hraničných existenčných podmienok. Preto bolo nútené pristúpiť na opatrenia a nevyplatiť výkonnostné odmeny všetkým zamestnancom SND za mesiac jún," tvrdí Marián Chudovský , generálny riaditeľ SND.

Klenoty umenia si pod strechou SND vychutnávajú milovníci divadla pravidelne:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy