Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nešťastie v Krupine. 3-ročné dievčatko vypadlo z okna
Zdielať na

Nešťastie v Krupine. 3-ročné dievčatko vypadlo z okna

KRUPINA / Obrovské nešťastie sa stalo v Krupine. Iba 3-ročné dievčatko vypadlo z okna.

Nešťastie sa stalo na sídlisku v Krupine v nedeľu večer. Dieťa vypadlo z bytu na štvrtom poschodí, našli ho ležať na trávniku pred panelákom. Zranenému dievčatku pomáhali záchranári, priletel aj vrtuľník z Banskej Bystrice. "V nedeľu (29.7.) sme prijali z tiesňovej linky č. 112 informáciu o udalosti, ku ktorej došlo krátko pred 18.30 hod v Krupine. Došlo tu k pádu 3-ročného dievčatka z okna bytu na 4. poschodí," potvrdila policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.  Privolaní záchranári ho na mieste resuscitovali a naložili do vrtuľníku. Dieťa transportovali do Fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici.

"Záchranársky vrtuľník pristál na futbalovom ihrisku kde si posádka leteckých záchranárov pacientku v bezvedomí prevzala od rýchlej lekárskej pomoci. Lekár jej doplnil ďalšiu potrebnú liečbu a na umelej pľúcnej ventilácii s vážnym poranením hlavy bolo dieťaťko v kritickom stave letecký prevezené," potvrdila Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov. ​"Jeho zdravotný stav bol však natoľko vážny, že dievčatko následkom zranení, žiaľ, podľahlo. Prípad vyšetruje odbor kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Zvolene. Všetky bližšie okolnosti vzniku tejto tragédie sú v súčasnosti predmetom jej vyšetrovania," doplnila Kováčiková.

Podľa informácií TV JOJ stálo údajne trojročné dievčatko pri okne na stoličke a kývalo príbuznému. Matka mala byť v tom čase pri ňom, no stačila iba chvíľka nepozornosti a došlo k nešťastiu.

Leteckí záchranári z Hnúšte prevážali minulý týždeň iba 5-ročného chlapčeka. Ten sa naťahoval pre slivky na strome a vypadol z balkóna. Momentálne sa nachádza v nemocnici:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy