Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muž havaroval v plnej rýchlosti. Auto letelo vo vzduchu 15 metrov a trafilo elektrický stĺp
Zdielať na

Muž havaroval v plnej rýchlosti. Auto letelo vo vzduchu 15 metrov a trafilo elektrický stĺp

ZALUŽICE / Tragická dopravná nehoda sa stala v okrese Michalovce. Vodič pravdepodobne nezvládol rýchlu jazdu a prešiel do protismeru. Následne auto vyšlo z cesty a nabúralo do stĺpa elektrického vedenia.

V nočných hodinách prechádzalo auto, v ktorom sedel muž (48) a žena (38, dedinou Zalužice (okr. Michalovce). Auto značky Seat Ibiza prešlo na rovnej ceste do protismeru a narazilo do betónového stĺpa. Následne prerazilo oplotenie a skončilo v záhrade rodinného domu, kde automobil narazil do bilbordu. 

​Dvojicu našiel miestny obyvateľ, ktorý počul silný náraz a privolal pomoc. "Auto sa odrazilo od zemi a už vtedy sa naklonilo a tak letelo vo vzduchu. Letel asi 10 -15 metrov vo vzduchu, keď trafil elektrický stĺp," opísal udalosti miestny obyvateľ. Na ceste nebolo vidieť žiadnu brzdnú dráhu. Náraz do stĺpa bol taký silný, že ho zlomil na dve polovice. 

Po príchode našli záchranné zložky muža a ženu zakliesnených v automobile a nejavili známky života. "V aute sa nachádzali dve osoby. Príslušníci použili hydraulické náradie na vybratie osôb z auta," povedal lavomír Matta, veliteľ zásahu HaZZ Michalovce
Záchranári dvojici už nemohli pomôcť a na mieste konštatovali smrť. 

Pri dopravnej nehode došlo k pretrhnutiu troch káblov elektrického vedenia, v dôsledku čoho bola prerušená distribúcia elektrickej energie pre niekoľko domácností. Predbežná škoda na vozidle bola vyčíslená na 3000 eur, škoda na bilborde na 1000 eur a oplotení rodinného domu na 300 eur. 

Podľa predbežných informácií vodič pravdepodobne išiel príliš rýchlo, keďže tachometer pri náraze zastavil na hodnote 130 kilometrov za hodinu. "Prítomnosť alkoholu bude zisťovaná pri nariadenej pitve," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ, Košice.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. 

Vážnu nehodu spôsobil len nedávno mladík, ktorý okrem toho, že prešiel do protismeru, ohrozil aj policajta. Pozrite si o tom nasledujúcu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy