Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Teplo je a teplo aj bude. Čaká nás podobné počasie počas celého týždňa
Zdielať na

Teplo je a teplo aj bude. Čaká nás podobné počasie počas celého týždňa

BRATISLAVA / Denné teploty sa v sobotu vyšplhali o čosi vyššie ako po iné dni . Tropické teploty, presahujúce 32 stupňov, budú u nás pretrvávať po celý týždeň. Milovníci horúcich dní sa dosýta môžu oddávať letným športom, ale pozor - organizmus sa v takomto počasí vyčerpá oveľa rýchlejšie.

Ľudia na kúpalisku, kde sa teplota vyšplhala na 34 stupnov Celsia, považuju tento deň za ideálny: "Toto je super vhodné na kúpanie." "No, dnes je presne krásny letný deň." Jazerá, či kúpaliská prázdnotou rozhodne nezívali. "Kto si myslí, že teraz je to práve teplo a leto, tak sa mýli. Pre nás je teplo od 25 do 28 stupňov. Všetko nad je ďaleko presahujúce," tvrdí meteorologička Miriam Jarošová.

Počas tohtoročného leta udreli zatiaľ najvyššie teploty a udržia sa aj v nasledujúcich dňoch. "Bude teplá aj noc a zajtra teplota pôjde ešte vyššie a po celý týždeň budú takto teploty vysoké nad 32 stupňov do 34 stupňov. Ale pozor, chcem ľudí upozorniť, že pri týchto teplotách prichádza únava rýchlejšie, tak aby ľudia nepresiahli svoje možnosti," dodáva Jarošová. Celý deň na slnku strávia robotníci, či je teplo a či zima. "Tak, keď chceme zarobiť, musíme robiť, ale vedúci nám tu nechal vodu a my sme zvyknutí," tvrdí jeden z nich.

Doslova ako včely med priťahoval dnes v centre Bratislavy ľudí tento osviežovač. a terasy zatienené korunami stromov boli plnšie než tie na priamom slnku. a zmrzline neodolali ani tí, čo ju po iné dni obchádzajú. "Tí, ktorí majú radi nadpriemerne vysoké teploty sa môžu tešiť, počasie by malo vydržať aj budúci týždeň. Nevieme povedať, aký bude august, ale vyzerá to tak, že v najbližších týždňoch nám bude horúco. Budúci víkend tiež ešte určite," dopĺňa Jarošová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy