Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vodiči, buďte obozretní. Od pondelka uzavreli jeden z hlavných ťahov v Bratislave
Zdielať na

Vodiči, buďte obozretní. Od pondelka uzavreli jeden z hlavných ťahov v Bratislave

BRATISLAVA / Dopravných obmedzení v Bratislave deň čo deň pribúda. Ani pondelok nebol výnimkou. Preložka kanalizácie a výstavba mosta uzavreli na niekoľko týždňov dôležitú dopravnú tepnu v hlavnom meste.

Od pondelka pribudla ďalšia uzávera jedného z hlavných ťahov v Bratislave,a to konkrétne na Bajkalskej ulici. Cesta bude uzavretá v blízkosti Prístavného mosta. Konkrétne v úseku pod kruhovým objazdom v smere do Podunajských Biskupíc, do Vrakune alebo do Rovinky, a to v obidvoch pruhoch. Uzávera je naplánovaná do konca letných prázdnin. 

Dočasné prenosné značenie bude nasmerovávať vodičov, ktorí smerujú z centra mesta na nadjazd, ktorý sa nachádza pri veľkom kruhovom objazde a následne rovno na zjazd na Slovnaftskú ulicu. Celá výstavba skomplikuje dopravu hlavne v popoludňajších špičkách v smere von z Bratislavy. "V tejto súvislosti žiadame vodičov, aby pri prejazde uvedenými úsekmi zvýšili svoju pozornosť, riadili sa príslušným dopravným značením, prípadne na prejazd využili, podľa možnosti, iné trasy," povedala policajná hovorkyňa v Bratislave Lucia Mihalíková. 

Vodiči, ktorí smerujú z centra Bratislavy do Vrakune môžu použiť Vrakúnsku cestu, Gagarinovu, Popradskú alebo Ulicu Svornosti. Môžu tiež svoje autá jednoducho nechať doma a využiť napríklad vlakovú dopravu. "V opačnom smere, teda z Podunajských Biskupíc, Vrakune a zo Žitného ostrova bude situácia o čo si lepšia. Vodiči sa na Bajkalskú ulici po Slovnaftskej dostanú, no s menším obmedzením. Na konci Slovnaftskej je totiž cesta zúžená z dvoch pruhov do jedného. Tieto obmedzenia súvisia s výstavbou novej rýchlostnej cesty R7 a diaľnice D4, teda inak povedaného nultého obchvatu Bratislavy. Ten má uľahčiť život vodičom, ktorí smerujú z okolitých obcí do hlavného mesta. Rovnako má odbremeniť aj hlavné príjazdové ťahy do Bratislavy od nákladnej dopravy," dodala Mihalíková. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy