Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Oplechované Rysy zdvihli vlnu kritiky. Riaditeľ previnilcov prebral plnú zodpovednosť
Zdielať na

Oplechované Rysy zdvihli vlnu kritiky. Riaditeľ previnilcov prebral plnú zodpovednosť

VYSOKÉ TATRY / Vrchol Rysov bol preslávený tabuľkou, ktorá mala byť dôkazom, že ich vrchol navštívil osobne Lenin. Po jej odstránení štít zdobil už len hraničný kameň medzi Poľskom a Slovenskom, teda donedávna. Z ničoho-nič sa tam totiž objavili Leninovi nasledovníci, ktorí mali potrebu o svojom úspešnom výstupe informovať celé Tatry.

Najvyšší turisticky dostupný vrchol v Tatrách sa cez víkend hemžil ľuďmi. Niektorým sa prebytok turistov páčil, iní si pripadali ako v nákupnom centre. 

Niektorí z turistov ale majú potrebu po sebe na vrchole niečo zanechať. Jedny plechové dosky s menami, iní železo, niektorí aj neporiadok. Istá firma sa rozhodla "oplechovať" vrchol Rysov doskou so svojimi menami. "Postupujeme to orgánom na inšpekciu, aby priestupcov prešetrili. Obzvlášť je nám ľúto, keď si ľudia takýmto spôsobom stavajú pomníky v národnom parku," povedal riaditeľ správy TANAP Pavol Majko.

Riaditeľ firmy o plechovej doske vedel, no nezakázal ju. Prebral za to ale plnú zodpovednosť a uviedol, že škody napravia. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy