Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
EXKLUZÍVNE VIDEO: Mariana Kočnera zadržala polícia
Zdielať na

EXKLUZÍVNE VIDEO: Mariana Kočnera zadržala polícia

Archívne video

BRATISLAVA / NAKA v stredu podľa Denníka N na základe príkazu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry zatkla Mariana Kočnera. Podnikateľ, ktorý bol roky beztrestný napriek viacerým vážnym podozreniam, je podozrivý z falšovania zmeniek voči televízii Markíza.

Informáciu o zatknutí pre TV JOJ potvrdil zdroj z prostredia NAKA. 

S Kočnerom teraz vyšetrovateľ urobí prvotné úkony a bude rozhodovať o tom, či podá návrh na vzatie do väzby, píše denník N. Ak sa s tým prokuratúra stotožní, o umiestnení podnikateľa bude rozhodovať súd. "Môžeme potvrdiť, že na základe vydaného pokynu dozorovým prokurátorom bola policajtmi NAKA zadržaná osoba M.K. V súčasnosti sú so zadržanou osobou vykonávané procesné úkony a o ďalšom postupe rozhodne vyšetrovateľ v zmysle Trestného poriadku. Vzhľadom na vyššie uvedené, nie je v súčasnosti možné poskytnúť k veci žiadne bližšie informácie," povedal televízii JOJ hovorca polície Martin Wäldl.

"Úrad špeciálnej prokuratúry môže potvrdiť, že M. K. bol dnes zadržaný vo veci týkajúcej sa zmeniek. V súčasnosti sa realizujú úkony, preto sa nebudeme k veci vyjadrovať," uviedla pre TV JOJ hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

"Kontaktoval som vyšetrovateľa pre dôvody zadržania môjho klienta, aby som sa oboznámil s obsahom uznesenia o vznesení obvinenia a ďalších podstatných skutočnostiach. Momentálne som na ceste k vyšetrovateľovi. Viac vám k tomu povedať nemôžem," uviedol advokát Mariána Kočnera Martin Pohovej. Na otázku TV JOJ ako Marián Kočner reagoval na zadržanie odpovedal: " Všetko, čo som vám v tomto okamihu mohol povedať, som vám povedal. Potrebujeme sa oboznámiť s dôvodmi zadržania," dodal Pohovej.

Advokát Pavla Ruska, ktorý v kauze zmeniek figuruje s Mariánom Kočnerom, Marek Para pre televíziu JOJ uviedol, že Pavol Rusko sa dobrovoľne rozhodol, že sa prihlási na polícii. Rusko je už na prezídiu a odmieta akúkoľvek vinu, ide sa oboznámiť s uznesením zo vznesenia obvinenia. Na otázku TV JOJ či je obvinený, odpovedal, neviem. "Veď to sa idem dozvedieť teraz na políciu," dodal. Ruskov advokát Marek Para taktiež nič nepovedal.

Kočner je obvinený v prípade Gatex, aj v prípade vratiek DPH v súvislosti s prevodmi nehnuteľností na Donovaloch. Nedávno polícia začala stíhanie vo veci aj kvôli zmenkám voči televízii Markíza. Kočnera v ňom priamo pomenovali ako podozrivého, ale obvinenie mu vtedy ešte nevzniesla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy