Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vládny špeciál odviezol telo zavraždeného Henryho. Rodina sa vracia domov spolu s ním
Zdielať na

Vládny špeciál odviezol telo zavraždeného Henryho. Rodina sa vracia domov spolu s ním

BRATISLAVA / Filipínec Henry umrel násilnou smrťou v uliciach Slovenska. Rodina, ktorá prišla pre pohreb a prešetrenie prípadu, v pondelok odletela späť do svojej vlasti. Ministerstvo vnútra poskytlo na prevoz tela a návrat rodiny vládny špeciál.

Henryho odchod sa odohrával v úplnej tichosti. Približne dve hodiny pred odletom doviezlo auto pohrebnej spoločnosti v truhle jeho telo, aby ho mohli preložiť do lietadla. V odletovej hale sa už nachádzala jeho rodina, pre ktorú je odchod domov aspoň malou úľavou. "Sme vďační za pomoc slovenských úradov, ale aj všetkých Slovákov, ktorí nám pomohli. Verím, že aj keď tu už nebudeme osobne, dočkáme sa spravodlivosti," povedala sestra nebohého Henryho, Mina Acorda. 

Ministerstvo vnútra zabezpečilo okrem prevozu zosnulého aj vybavenie všetkých potrebných dokumentov. "Vybavenie tých samotných povolení trvalo niekoľko dní, to je hlavným dôvodom prečo letíme až dnes. Potrebovali sme získať povolenia od takých krajín ako je Rusko alebo Čína," uviedol Jaroslav Taldík, vedúci tlačového oddelenia ministerstva vnútra. Vládny špeciál odletel z bratislavského letiska krátko pred pol druhou hodinou poobede. 

Na palube lietadla boli okrem troch členov Henryho rodiny, aj veľvyslankyňa Filipín a dvaja zamestnanci ministerstva vnútra SR. Na príchod Henryho sa už pripravujú aj jeho spolužiaci zo strednej školy, učitelia, kamaráti a známi. "U nás je zvykom, že chceme vidieť telo nášho milovaného Henryho. Priletia aj kamaráti napríklad zo Spojených štátov alebo Malajzie," povedala sestra zosnulého. 

Pohreb sa bude konať v sobotu 23. júna na predmestí Manily. "Henry sa snažil ochrániť kamarátky, aj preto ho predstaviteľ mesta bude vítať ako hrdinu. Takisto bude pochovaný na mieste, kde zvyčajne pochovávame politikov alebo známych ľudí," dodala sestra Mina. 

K brutálnemu útoku došlo v sobotu 26. mája v ranných hodinách. 36-ročný Henry zostal po údere a kopanci ležať v bezvedomí na zemi. Útočníka, 28-ročného Juraja policajti na mieste zadržali. Niekoľko dní po surovom útoku Henry v nemocnici zomrel. Sudca ho na druhýkrát poslal do väzby. Hrozí mu 7 až 12 rokov za mrežami.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy