Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na prejav prezidenta v národnej rade reagujú politici a štátne inštitúcie
Zdielať na

Na prejav prezidenta v národnej rade reagujú politici a štátne inštitúcie

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Prezident Andrej Kiska dnes v parlamente predstúpil pred poslancov so správou o stave republiky a neboli to len slová chvály. Viacerí politici, najmä z vládnych strán, mu vytkli, že bol príliš kritický a sústredil sa len na negatívne veci.

Ministerstvo vnútra odmieta prezidentovu kritiku ohľadne nedostatočného informovania o postupe vo vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. "Ministerstvo vnútra SR, žiaľ, nemôže zverejniť hodnotenie priebehu vyšetrovania žiadneho trestného činu, nakoľko mu to neumožňuje právny poriadok SR. Informácie o priebehu vyšetrovania poskytujú orgány činné v trestnom konaní a v tragickom prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej informuje prokuratúra. MV SR takéto informácie ani nemá k dispozícii," píše sa vo vyjadrení rezortu vnútra.

Rovnako sa ministerstvo nestotožňuje s kritikou chýb vo vyšetrovaní. "Ministerstvu vnútra neprináleží označiť konkrétny vyšetrovací úkon policajného vyšetrovateľa alebo prokurátora v tejto veci za amatérsky. Išlo by len o subjektívny názor vyslovený bez dostatočných informácií. Polícia priznala niektoré nedostatky pri vyšetrovaní vraždy, ale podľa jej vyjadrení ich okamžite riešila a prijala opatrenia, aby sa v budúcnosti už neopakovali. Nedostatkami, ktoré vznikli pri vyšetrovaní spomínanej vraždy novinára sa zaoberajú nadriadení.

Ministerstvo vnútra SR rovnako ako všetci slušní ľudia na Slovensku verí, že sa prípad vraždy podarí objasniť a páchatelia budú postavení pred súd."

Pozrite si reakcie politikov na prezidentovu správu o stave republiky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy