Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Inšpekcia ministerstva vnútra zasahuje na NAKA
Zdielať na

Inšpekcia ministerstva vnútra zasahuje na NAKA

Archívna reportáž

BRATISLAVA / V utorok ráno zasahovala Inšpekcia ministerstva vnútra na elitnom policajnom útvare NAKA. Podľa zistení TV JOJ išlo o dlhodobo pripravovanú akciu.

Zásah inšpekcie ministerstva vnútra na elitnom policajnom útvare NAKA sa podľa informácií TV JOJ začal v ranných hodinách a má súvisieť s odpadmi. Podľa zistení TV JOJ má ísť o dlhodobo pripravovanú akciu, na ktorej inšpekčná služba rezortu vnútra v utajení pracovala takmer jeden rok. 

Podľa zdroja z prostredia polície sa majú detektívi inšpekcie vnútra zaujímať o policajta, ktorý pred rokmi bol ich kolegom, dokonca priamo na inšpekcii. Teraz je vyšetrovateľom národnej protikorupčnej jednotky. Tieto informácie oficiálne polícia zatiaľ nepotvrdila. Podrobnosti priebežne zisťujeme. 

"Inšpekcia ministerstva vnútra dnes zadržala príslušníka PZ z Národnej protikorupčnej jednotky PPZ, príslušníka PZ z OR PZ Bratislava II a dve civilné osoby za korupčnú trestnú činnosť. Nakoľko sa stále uskutočňujú prvotné procesné úkony nie je možné poskytnúť viac informácií," uvieol tlačový odbor Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.

Inšpekcia - teda orgán ministerstva vnútra, ktorý vyšetruje iných podriadených ministerstva, policajtov - možno čoskoro prejde zásadnou zmenou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy