Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Jediná v sanitke nebola pripútaná. Po páde o pár dní zomrela
Zdielať na

Jediná v sanitke nebola pripútaná. Po páde o pár dní zomrela

MEDZILABORCE / Cestou na dialýzu 74-ročná žena pri prudkom brzdení v sanitke spadla. Keď popoludní prišla domov, upadala do bezvedomia a o niekoľko dní zomrela v nemocnici. Kým majiteľ prepravnej firmy tvrdí, že žena si odmietla zapnúť bezpečnostný pás, syn nebohej to popiera.

"Veľmi ma bolí hlava. A to už začalo gradovať, zvracanie. Tak som ju zaviedol dnu, volal som rýchlu pomoc, upadávala do bezvedomia," povedal syn nebohej Emil. Tak opisuje pán Emil okolnosti po tom, ako sanitka popoludní priviezla jeho 74-ročnú mamu z dialýzy. Od šoféra sa dozvedel, že ešte ráno cestou do nemocnice mali nepríjemnosť pre iné auto.

"Pacientka bola po príchode posádky pri vedomí a komunikovala, udávala bolesti hlavy, brucha, bolo jej nevoľno. Posádka pacientku ošetrila, počas prevozu došlo k zhoršeniu stavu pacientky,"  uviedla hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. Záchranári ženu previezli do nemocnice v Humennom. Tu ju hospitalizovali na áre. Netrvalo však dlho a pre syna prišla tá najhoršia správa. "Pacientka zomrela následkom vážneho krvácania do mozgu," povedal v telefonáte hovorca nemocnice v Humennom Tomáš Kráľ.

Majiteľ prepravnej spoločnosti tvrdí, že šofér hneď po kolízii zastavil. Podľa jeho slov žena sedela na podlahe sanitky. "On s ňou chcel ísť na ošetrenie, ona hovorí, netreba, pán šofér, to moja chyba, ja som sa nepripútala, mne nič nie je, len som si trošku lakeť udrela," povedal majiteľ prepravnej služby. Nešťastnými okolnosťami sa zaoberajú aj policajti. Prípad vyšetrujú ako dopravnú nehodu a vo veci začali trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. "Vrámci vyšetrovania bola nariadená súdno-znalecká pitva za účelom zistenia presnej príčiny smrti nebohej ženy," uviedol hovorca polície v Prešove Daniel Džobanik.

"Všetci boli v sanitke pripútaní, nikomu sa nič nestalo. Nikdy sa nechcela pripútavať, a keď som ju nasilu pripútal, keď som sadol za volant, už bola odpútaná," dodal majiteľ prepravnej služby. "Možno ju trebalo upovedomiť, že počúvajte, pani pripútajte sa, ale takéto výroky, že ona sa odmietala pripútať, to nie je pravda," skonštatoval syn. 

"Vyšetrovanie naďalej pokračuje, okrem iného sú vykonávané ďalšie výsluchy svedkov," dodal hovorca polície. 

Pozrite si archívnu reportáž o záchrane ženy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy