Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Bratislavčan napadol ženu s boxerom, potom prešiel po nohe policajtovi
Zdielať na

Bratislavčan napadol ženu s boxerom, potom prešiel po nohe policajtovi

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Obvineniu zo zločinu útoku na verejného činiteľa čelí 33-ročný Andrej F. z Bratislavy. Muž je podozrivý aj z násilnej činnosti. Vyhrážal sa jednej žene a dvom mužom so zbraňou v ruke. Ženu napadol s elektrickým paralyzérom a boxerom a odišiel preč.

Policajti muža zadržali v stredu poobede, krátko pred 16.30 hodinou. Tridsaťtriročný Andrej F. bol v tom čase podozrivý z násilnej činnosti. " Okolo 11:00 v súčasnosti už obvinený muž vošiel do priestorov budovy na Pribinovej ulici, kde sa so zbraňou v ruke vyhrážal žene a dvom mužom. Nakoniec ženu fyzicky napadol za použitia elektrického paralyzéra a „boxera“ a odišiel.  uviedla policajná hovorkyňa Bratislavy Veronika Slamková.  

Po príchode polície na miesto sa podozrivý nachádzal vo svojom aute. Podľa slov Slamkovej na opakované výzvy zasahujúcich policajtov, aby vystúpil z vozidla, muž nereagoval a s autom sa pohol, pričom ľavým zadným kolesom prešiel po nohe jedného z policajtov. Potom ešte auto nasmeroval na ďalších dvoch policajtov. "Z tohto dôvodu dvaja zo zasahujúcich policajtov v súlade s ustanoveniami zákona o Policajnom zbore použili služobnú zbraň. Jeden z nich vystrelil na prednú ľavú pneumatiku a druhý do zadnej ľavej pneumatiky motorového vozidla. Pri použití služobnej zbrane upustili od výzvy a varovného výstrelu, keďže bol ohrozený život a zdravie zakročujúcich policajtov," zdôraznila Slamková.

Po použití zbrane Andrej nakoniec zastavil, no z auta vystúpiť odmietal. Policajti boli nútení použiť donucovacie prostriedky na jeho zadržanie, ako sú hmaty, chvaty sebaobrany a putá. "Muž aj počas úkonu zadržania kládol aktívny odpor, pričom policajtov ohrozoval nožom," povedala Slamková. Okrem toho mal podľa nej v aute aj mačetu, teleskopický obušok a plynovú pištoľ.

Po odzbrojení a spacifikovaní Andreja F. policajti zadržali a po vykonaní potrebných úkonov ho umiestnili do cely policajného zaistenia. "V súvislosti s použitím donucovacích prostriedkov boli mužovi spôsobené poranenia, ktoré si vyžiadali ošetrenie v nemocnici. Lekárske ošetrenie potreboval aj policajt," pokračovala Slamková. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému za uvedené konanie väzenie na tri roky až osem rokov. 

Pozrite si archívnu reportáž o útoku Juraja. H na Filipínca Henryho: 


Súvisiace články

Najčítanejšie správy