Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Staršieho muža dohrýzol pes, s početnými ranami skončil v nemocnici
Zdielať na

Staršieho muža dohrýzol pes, s početnými ranami skončil v nemocnici

Archívna reportáž

KLENOVÁ / Keby som tam nebola, tak by ho zožral. Tak opisuje žena agresívny útok jej psa na muža, ktorý bol u nej na návšteve. 62 ročného muža museli s početnými hryznými ranami hospitalizovať v nemocnici.

Muž bol u pani Anny na návšteve. Pes naňho zaútočil v momente, keď odchádzal z dvora. "Tak nastavil nohu, či sa nasrdil, že nechcel ho pustiť vonku, či čo," opisuje desivú situáciu Anna Cihrová, majiteľka psa. "62-ročného muža pri odchode z domu pri vchodovej bránke napadol pes. Išlo o kríženca vlčiaka a dobermana," hovorí Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ Prešov.

Pani Anna nám povedala, že muž sa s početnými hryznými ranami ešte pokúšal ísť domov, no zvládol iba zopár metrov. Na pomoc mu preto zavolali záchranárov. "Muž bol pri vedomí, komunikoval, mal rozsiahle hryzné rany v oblasti dolných končatín aj ľavej ruky," hovorí Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchranárov. Majiteľka psa si myslí, že keby tam nebola, situácia by dopadla ešte horšie: "Nedalo sa ho odtiahnuť, nedalo sa, keď ho raz chytili, keby som tu nebola, tak by ho zjedol, no čudo!"

Cvičiteľ služobných psov Valér Vitrikuš vraví: "Doberman a nemecký ovčiak sú dosť agresívne rasy. Keď bol pes starší, že mal 9 a pol roka, potrebuje kľudu a keď nie je zvyknutý na manipulácie, že sa ho niekto dotýka, keď ho chcel niekto odstrčiť, psovi to vadilo a zaútočil."

S mužom sme hovorili krátko pred operáciou. Povedal nám, že nevládze s nami rozprávať. Podľa slov primára je mimo ohrozenia života. Pani Anna mala psa viac ako 9 rokov a vraví, že problémy s ním neboli. Potvrdil to aj ďalší sused, Ján Horvát: "Aj ja som tu koľkokrát prišiel, pes bol pustený a nič mi neurobil. On chodil furt do nich, že pes ho poznal..." Pes Tomo po útoku už dvor nestráži. "Keď už majiteľ má pochybnosti o tom psovi, nedokáže mu dôverovať, možno je to rozumnejšie, že ten pes bol utratený," myslí si cvičiteľ psov Vitrikuš.

Niekedy stačí nečakaný pohyb, ktorý psa vystraší a ten zaútočí:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy