Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Bezcitný muž utýral šteniatko, majiteľ sa nečinne prizeral
Zdielať na

Bezcitný muž utýral šteniatko, majiteľ sa nečinne prizeral

Archívna reportáž

NIŽNÁ KÁLOŠA / Mladík údajne tehlou na smrť utýral polročné šteniatko. Policajtov zavolal majiteľ psa, ktorý sa krutej smrti svojho psíka bezmocne prizeral. Podozrivý muž je dokonca jeho príbuzný. Upozorňujeme, že obsah reportáže nie je vhodný pre maloletých divákov.

Mladík, 21-ročný Árpád, psíka najskôr hladkal, potom ho však ťahal niekoľko desiatok metrov ku svojmu domu. Tam chytil do ruky tehlu a začal ňou šteniatko bezdôvodne udierať. Toto sú slová majiteľa psa, ktorý sa na to všetko pozeral z okna. Keď videl, čo robí jeho synovec, dostal strach. "Začal mu rozbíjať hlavu a pes kričal. Ja som 60-ročný človek, bál som sa ísť von. Lebo keď zabije psa, tak zabije aj človeka," hovorí Július, majiteľ psa. Mladý muž mal potom bezvládne telo psíka odtiahnuť do priekopy.

"Sem a tu zakopal. Keď ho zabil, skočil sem, začal aj tu tehlou, aj tam..." ukazuje šokovaný Július miesto strašného činu. Hneď zavolal policajtov. Tí v plytkom hrobe naozaj našli zakrvavené mŕtve zviera. Ležala pri ňom aj tehla.
"Ja som v živote takéto nezažil. Ja som bol chudobný človek, ale vychovaní. Ale my sme boli slušní, i keď sme chudobní, nikomu sme neublížili. Ale prečo on je taký?" hovorí vydesený Július.

Július sa bojí aj o seba: "Všade kričal, že ma zabije. Bojím sa moc. On je zákerný moc, zákerný človek." Chce aby bol prípad vyšetrený a páchateľ spravodlivo potrestaný. "Kto chce bratovmu synovi zle? Nechcem mu zle, len spravodlivosť za to, čo urobil," hovorí Július. Hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Petra Kováčiková potvrdila, že prípad už riešia: "Zo spáchania skutku je podozrivý mladý muž z uvedenej obce. V súčasnosti prebiehajú procesné úkony, po vykonaní ktorých bude ďalej rozhodnuté vo veci."

Na okolnosti prípadu sme sa chceli opýtať aj dotyčného mladíka. V dome sme našli iba jeho mamu. Tá povedala, že syn bol donedávna liečený na psychiatrii a berie niekoľko druhov liekov.

Týranie zvierat sa deje aj napriek sprísneniu zákonov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy