Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prípad dezinfekčného prostriedku v minerálke 11-ročného chlapca už rieši polícia
Zdielať na

Prípad dezinfekčného prostriedku v minerálke 11-ročného chlapca už rieši polícia

SKÝCOV / Prípadom 11-ročného chlapca, ktorému niekto nalial do fľaše s minerálkou dezinfekčný prostriedok sa už zaoberá polícia. Podozriví z tohto činu sú spolužiaci školáka.

Incident, ktorý sa odohral v základnej škole na polícii nikto neodhlásil, po medializácii sa ale tím okamžite začali zaoberať. Podľa informácii TV JOJ z prostredia vyšetrovania už polícia vypočula niektorých žiakov s rodičmi. "V danom prípade bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu," informuje policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. 

Expertíza vody 

Poškodený chlapec si do školy priniesol fľašu s minerálkou. Má silné migrény, preto musí dodržiavať pitný režim.  Cez hodinu sa z nej napil a zistil, že niečo nie je v poriadku. "Dal si glg a hneď povedal učiteľovi, že tam smrdí Savo. Nechcel tomu veriť a vraj sa jej napil tiež," opisuje incident matka žiaka. 

Učiteľ, potom takmer celý obsah podľa rodičov vylial. Zostali tam iba zvyšky, a aj po niekoľkých dňoch tam bol cítiť chemikáliu. Zvyšky tekutiny, ktoré zostali vo fľaši polícia už poslala na expertízu.

Stačí pokarhanie

Chemikáliu, podľa rodičov do minerálky naliali chlapcovi traja spolužiaci. Riaditeľka ešte v pondelok poslala vyjadrenie, že situáciu riešia podľa smerníc školy. Rodičia však boli nespokojní. "Mamičky detí, čo mu to naliali sa dohodli, že to bude len pokarhanie. Nikto sa synovi neospravedlnil a ešte sa chovali arogantne," hnevala sa matka. 

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy