Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Bratislavské súdy opäť evakuovali. Anonym nahlásil bombu
Zdielať na

Bratislavské súdy opäť evakuovali. Anonym nahlásil bombu

BRATISLAVA / Súdy v hlavnom meste v stredu skoro ráno opäť paralyzoval neznámy páchateľ. Ten sa vyhrážal, že v objekte je bomba. Zamestnancov aj verejnosť museli evakuovať. Polícia tak vyšetruje ďalší prípad šírenia poplašnej správy.

V bratislavskom Justičnom paláci sa od rána opäť nepojednávalo. Dôvodom bola ďalšia anonymná hrozba, pri ktorej sa mal páchateľ vyhrážať, že je v objekte bomba. Niektorí zamestnanci súdu ešte ani nestihli nastúpiť do práce, keď sa na mieste zjavila polícia, ktorá musela prijaté oznámenie preverovať.

Budovu evakuovali a rozvrh práce súdu sa tak znova narušil. Polícia zatiaľ prípad nekomentovala. S podobnými falošnými oznámeniami sa v posledných mesiacoch na súdoch stretávajú prakticky každý týždeň.

V Justičnom paláci začiatkom mesiaca úradoval anonym dva razy v priebehu jediného týždňa. Podľa zdroja TV JOJ z prostredia justície nadmerné počty anonymných hlásení neraz spôsobujú, že prehliadky ohrozených budov sú často iba formálne a evakuácia osôb neúplná. "Za prvé 4 mesiace minulého roka evidujeme v Bratislavskom kraji 5 prípadov šírenia poplašnej správy, z ktorých 2 prípady boli doposiaľ objasnené. Za rovnaké obdobie tohto roku evidujeme 14 takýchto prípadov, z ktorých sa zatiaľ 4 podarilo objasniť," informuje policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Polícia sa bráni, že objasňovanie takejto formy kriminality je časovo náročné, pretože ho sprevádza rozsiahle dokazovanie, operatívne preverovanie a v niektorých prípadoch aj znalecké skúmanie. 

Pozrite si archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy