Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chlapcovi (11) do minerálky naliali dezinfekčný prostriedok. Reakcia školy šokovala rodičov
Zdielať na

Chlapcovi (11) do minerálky naliali dezinfekčný prostriedok. Reakcia školy šokovala rodičov

SKÝCOV / Chlapcovi do fľaše s minerálkou naliali spolužiaci dezinfekčný prostriedok. K incidentu došlo v základnej škole v obci Skýcov (okres Zlaté Moravce). Dieťa si to všimlo až po tom, ako sa napilo. Rodičom sa nepozdáva riešenie celej situácie zo strany vedenia školy.

"Vzniknutá situácia sa rieši v zmysle vnútorných smerníc školy v spolupráci s rodičmi žiakov," vyjadril sa k prípadu predseda školy Roman Černák. Študent má zdravotné problémy, preto si do školy nosí svoju fľašu minerálky. "Prišlo mu zle, máva silné migrény, tak mu učiteľ kázal nech sa napije minerálky," hovorí mama chlapca. 

Chlapec sa z vody našťastie napil iba málo a hneď zistil, že v nej niečo je. Hneď to povedal aj učiteľovi. "Dal si glg a hneď povedal, že tam smrdí Savo. Nechcel tomu veriť a vraj sa jej napil tiež," pokračuje mama. 

Napokon sa podľa rodičov zistilo, že dieťaťu niekto zo spolužiakov do minerálky nalial prostriedok, ktorý používajú na čistenie tabúľ a údajne aj dezinfekciu na ruky, tú mal chlapec v lavici. "Najprv mi tvrdili, že to bolo Savo bez chlóru a potom, že Sanytol," dodáva chlapcova matka. Tá sa o všetkom dozvedela od riaditeľky školy. Prekvapilo ju však, že synovi nezavolali záchranku.

K tomu čo sa v triede udialo sa riaditeľka vyjadriť odmietla. Vysvetľovať to však bude musieť na rade školy, ktorú zvolali rodičia. Rodičia chlapca povedali, že vinníkmi by mali byť traja spolužiaci. Ich synovi sa našťastie nič vážne nestalo, ale ide im hlavne o to, aby sa niečo podobné nezopakovalo.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade virtuálnej šikany: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy