Polojasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Do chaty udrel blesk, na mieste zasahovala desiatka hasičov
Zdielať na

Do chaty udrel blesk, na mieste zasahovala desiatka hasičov

DONOVALY / Najprv prišla búrka a potom sa ozvala ohlušujúca rana. Zrejme blesk spôsobil požiar chaty na Donovaloch. Susedia si všimli hustý dym valiaci sa spod strechy a hneď vedeli, že je zle. Zasahovalo 10 hasičov s troma kusmi techniky.

Podľa slov chatárov najskôr začalo pršať a potom počuli ohlušujúcu ranu. Počuli, ako niekde v ich blízkom okolí udrel blesk, a keď zbadali hustý dym vedeli, že je zle. "Bola to veliká rana, doslova to zatriaslo zemou," opísal chatár. Keď na miesto dorazili banskobystrickí hasiči, dym stúpal spod strešnej konštrukcie jednej z chát. Majitelia tam už niekoľko týždňov neboli, no čakať na nich nebol čas. Vnútri už horel aj nábytok, a tak hasiči rozbili okno a dostali sa do chaty.

"Dymilo sa spod strešnej konštrukcie, vypli sme elektrinu a našli sme jedno ložisko na prízemí," uviedol Roman Čunderlík z Hasičského záchranné zboru Banská Bystrica. Strechu museli postupne rozoberať a požiar hasiť. Zvnútra vyhadzovali kusy zhoreného nábytku. "Zásah sťažovala vlhkosť vzduchu a úložné priestory pod strechou. Bol problém lokalizovať tie ohniská požiaru," dodal k zásahu Čunderlík. Na mieste zasahovalo 10 hasičov z Banskej Bystrice aj Ružomberka. V chate zhorelo zariadenie, poškodená je strecha aj obloženie stien. Blesk spôsobil škody za tisícky eur.

Pozrite si archívnu reportáž ako blesk zabil muža v Nitre: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy