Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hedviga Malinová sa obrátila na súd v Štrasburgu
Zdielať na

Hedviga Malinová sa obrátila na súd v Štrasburgu

Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher

Malinová sa na Európsky súd obrátila pre "neľudské a ponižujúce zaobchádzanie" slovenských vyšetrovacích orgánov pri vyšetrovaní kauzy útoku na ňu.

Prípadom študentky Hedvigy Malinovej sa bude zaoberať aj Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) v Štrasburgu. Malinová sa naň obrátila pre "neľudské a ponižujúce zaobchádzanie" slovenských vyšetrovacích orgánov pri vyšetrovaní kauzy útoku na ňu. Informuje o tom portál aktualne.sk. Od Slovenskej republiky nežiada finančné odškodné, rozhodnutie súdu v jej prospech bude nitrianskej študentke dostatočnou morálnou satisfakciou. Sťažnosť bola podaná na ESĽP 22. novembra.

Z neľudského zaobchádzania viní Hedviga nitrianskeho vyšetrovateľa, ktorý 11. septembra 2006 zastavil trestné stíhanie vo veci útoku na študentku. Od začiatku sa sústredili na dokazovanie z pozície, že skutok sa nestal, tvrdí advokát Roman Kvasnica.

"Tvrdíme, že bolo porušené právo sťažovateľky pred neľudským a ponižujúcim zaobchádzaním zaručené Európskym dohovorom pre ľudské práva, ako aj právo sťažovateľky na účinný prostriedok nápravy toho istého dohovoru," povedal pre aktualne.sk Kvasnica.

Pre pochybenia a unáhleným záver vyšetrovania kauzy Hedvigy Malinovej odňal generálny prokurátor Dobroslav Trnka už v septembri Malinovej spis nitrianskemu vyšetrovateľovi a zriadil špeciálny päťčlenný tím, v ktorom sú dvaja prokurátori, pripomína aktualne.sk

Zdielať na

Najčítanejšie správy