Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na chlapca sa zrútila futbalová bránka. Polícia vyšetrovanie ukončila
Zdielať na

Na chlapca sa zrútila futbalová bránka. Polícia vyšetrovanie ukončila

UDAVSKÉ / Na ihrisku pri základnej škole v obci v okrese Humenné sa na chlapca zrútila prenosná futbalová bránka. V kritickom stave skončil v nemocnici. O tejto udalosti v sme vás informovali nedávno. Políciu zaujímal názor znalca aj bezpečnostného technika. Za vyšetrovaním už dali definitívnu bodku.

Úraz sa stal po vyučovaní. Chlapci sa hrali na ihrisku a to je hneď vedľa základnej školy, ktorú osemročný chlapec navštevuje. Bezprostredne po udalosti polícia presné okolnosti nepoznala. Vyšetrovaním zistili, že Filip vyskočil a oboma rukami sa chytil vrchného brvna bránky. Takto zavesený kýval nohami a vtedy sa to stalo. "Došlo k nahnutiu prenosnej futbalovej bránky dopredu, k následnému pádu žiaka na zem, a potom k pádu prenosnej bránky na jeho chrbát," uviedla v telefonáte hovorkyňa polície v Prešove Jana Migaľová.

"Bránka je položená, vzadu má rám, on sa drží. Dozadu sa prevrátiť nedá, iba dopredu, pravdepodobne to spadlo naňho dopredu," uviedol ešte v čase nehody, v októbri 2017, starosta obce Tomáš Pastirák. Po tom, ako sa futbalová bránka na chlapca prevrátila, Fiip skončil s natrhnutou priedušnicou. Zo zranení sa liečil týždne. "Mal veľmi vážne poranenie pľúc. Po stabilizácii bol transportovaný na vyššie pracovisko do Košíc," vyjadrila sa hovorca nemocnice v Humennom Tomáš Kráľ.  

Cudziu príčinu nezistili

Úraz osemročného Filipa prešetrovala aj polícia, a to ako trestný čin ublíženia na zdraví. "K veci bol pribratý znalec z odboru zdravotníctvo a farmácia. Príčiny a okolnosti vzniku úrazu na mieste prešetril aj autorizovaný bezpečnostný technik," pokračovala hovorkyňa polície. Zo skutku napokon neobvinili nikoho a stíhanie zastavili. Pri škole však už prenosné futbalové bránky nie sú. Na podnet starostu ich odstránili.  "Tam iné riešenie nebolo, buď to dajú preč, alebo to ukotviť, lenže je to prenosná bránka. Náhodná nehoda to bola vlastne. Asi si to viac-menej zapríčinil sám," poznamenal otec chlapca, Štefan. "K ublíženiu na zdraví nedošlo konaním inej osoby, ale zranenia si maloletý spôsobil sám," potvrdila policajná hovorkyňa. 

Pozrite si archívnu reportáž o chlapcovi, ktorého privalil strom:



Súvisiace články

Najčítanejšie správy