Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Nadácia TV JOJ opäť pomohla. Najväčší florbalový turnaj zorganizovali aj vďaka nej
Zdielať na

Nadácia TV JOJ opäť pomohla. Najväčší florbalový turnaj zorganizovali aj vďaka nej

TRENČÍN / Tri ihriská plné športujúcich detí, v hľadisku ich fanúšikovia, ktorí ich neúnavne povzbudzovali. Takto to vyzeralo počas víkendu v Trenčíne. Mladí chlapci a dievčatá bojovali o pohár prezidenta Slovenského zväzu florbalu. Tento šport podporuje aj NadáciaTV JOJ. Aj vďaka jej projektu, ktorý rozbehla na školách, sme v akcii mohli vidieť tých najlepších.

Atmosféra na turnaji v Trenčíne bola neopísateľná. Stretlo sa tu viac ako 300 florbalistov z celého Slovenska. "Sú to také neoficiálne majstrovstvá Slovenska, je to v tej kategórii najväčší turnaj," hovorí organizátor Juraj Matejka. 

Turnaj podporila aj nadácia TV JOJ. Chlapci a dievčatá si tu mohli zahrať najmä vďaka jej projektu, ktorý rozbehla na základných školách. "Nadácia pomáha florbalu tak, že z týchto hráčov môžu byť členovia reprezentácie a klubov," vysvetľuje športový riaditeľ floorbal sk liga Marti Kopejtko.  

Na turnaji si svoje sily zmeralo 24 tímov. V každom z nich mohlo byť aj jedno dievča. Záujem o účasť bol obrovský. "Florbal je na Slovensku veľmi populárny a tie deti sa z toho tešia," hovorí Matejka. 

Nadácia TV JOJ pomáha nielen športovým nádejám, ale aj ľuďom, ktorí to naozaj potrebujú: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy