Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Našli telá ďalších dvoch baníkov, ktorí zmizli počas zemetrasenia v bani
Zdielať na

Našli telá ďalších dvoch baníkov, ktorí zmizli počas zemetrasenia v bani

POĽSKO / Ešte v priebehu minulého víkendu uväznilo v podzemí poľskej bane po zemetrasení niekoľko baníkov. Prvé telo objavili krátko po zemetrasení, druhé o deň neskôr. Nezvestní zostali ešte traja baníci. Telá dvoch ďalších baníkov objavili po vyše týždni. Záchranári lokalizovali aj pozostatky posledného zavaleného.

Poľským záchranárom sa podarilo vytiahnuť telá dvoch baníkov, ktorí minulý týždeň po zemetrasení uviazli v uhoľnej bani na juhu krajiny. Počet mŕtvych teda narástol na štyri.

​Zástupcovia Jastrzebskej uhoľnej spoločnosti v nedeľu uviedli, že najnovšie obete objavili po niekoľkých dňoch pátrania. V súčasnosti je nezvestný už len jeden muž, ktorý sa zrejme nachádza približne 900 metrov pod zemou. Incident sa stal 5. mája v meste Jastrzebie-Zdrój neďaleko hranice s Českou republikou.

Podľa Vyššieho banského úradu mal otras magnitúdu 3,4. Európske stredomorské seizmologické centrum uvádza až magnitúdu 4,3. Televízia TVN24 informovala, že zemetrasenie bolo cítiť aj na zemskom povrchu a otriaslo aj niekoľkými domami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy