Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V prípade pádu plošiny v Humennom nastal posun
Zdielať na

V prípade pádu plošiny v Humennom nastal posun

Archívna reportáž

HUMENNÉ / Pri orezávaní stromov sa na cestu v centre Humenného zrútila plošina aj s robotníkom. O tejto nešťastnej udalosti sme vás informovali pred pár dňami. Dvadsaťpäťročného zamestnanca Technických služieb mesta previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice. Okrem polície už začal tento prípad vyšetrovať aj Inšpektorát práce.

Plošina sa zrútila na frekventovanú cestu. V čase pádu na nej stál zamestnanec technických služieb mesta. "To bola rana, to buchlo. On v tom ostal ani sa nehýbal, nič," opísala situáciu svedkyňa pani Oľga. Hydraulické rameno spadlo na zem len pár centimetrov od auta, ktoré stálo pred križovatkou. Dvadsaťpäťročného zamestnanca previezli vo vážnom stave do nemocnice. Utrpel viaceré poranenia.

Pád plošiny už začal vyšetrovať aj inšpektorát práce. "Počas práce došlo k odlomeniu ramena plošiny v kĺbe a pádu ramena aj so zamestnancom, ktorý sa nachádzal v koši pracovnej plošiny z výšky asi 5 metrov," povedal v telefonáte hovorca Inšpektorátu práce v Prešove Peter Klec. Plošina ale mala platnú technickú kontrolu aj platné revízie zdvíhacieho zariadenia. "Vozový park Technických služieb sa pravidelne obnovuje, naposledy tam pribudlo vozidlo v roku 2015. Priemerný vek vozového parku Technických služieb dosahuje zhruba deväť rokov a nachádza sa v ňom momentálne 32 nákladných a úžitkových automobilov," vyjadril sa Mestský úrad Humenné. 

Podľa hovorcu Kleca pracujú s troma verziami.  A to chybný technický stav plošiny- chybný zvar, prípadne únava materiálu alebo chybná manipulácia s touto plošinou zo strany zamestnancov. Prípad naďalej vyšetruje aj polícia ako prečin ublíženia na zdraví. K vyšetrovaniu bolo prizvaných aj niekoľko znalcov. 

Pozrite si archívnu reportáž súvisiacu s týmto prípadom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy