Skoro jasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
V Michalovciach úradoval podpaľač. Čaká ho súd
Zdielať na

V Michalovciach úradoval podpaľač. Čaká ho súd

MICHALOVCE / Dvom taxislužbám zhoreli minulý rok v jednu májovú noc v Michalovciach tri autá. Niekto ich úmyselne podpálil a doplatili na to aj ďalší štyria majitelia vozidiel zaparkovaných v blízkosti. Polícia po čase zadržala podozrivého muža, ktorý sa postavil pred sudcu.

V Michalovciach horeli naraz tri taxíky na tom istom sídlisku. Stopy jednoznačne potvrdili, že ich niekto úmyselne polial benzínom a zapálil. "Nevieme si to vysvetliť, prečo sa to stalo a hlavne, dokedy to bude trvať," hovoria taxikári. 

Okrem taxíkov zničil oheň aj ďalšie štyri autá zaparkované v ich blízkosti. Polícia na základe vyšetrovania obvinila z tohto skutku 36-ročného Michalovčana. "Úmyselne podpálil tri vozidlá, čím spôsobil celkovú škodu 51 000 eur," informuje hovorkyňa košickej polície Lenka Ivanová.

Obvinený je už od januára tohto roku vo väzbe. Žiadal, aby ho súd pustil na slobodu. Navrhoval, aby bol pod dohľadom probačného a mediačného úradníka. "Môj klient sa nachádza vo väzbe už takmer štyri mesiace, takže takéto riešenie bolo možne," hovorí obhajca obvineného Miroslav Vidovenec. Obvinený si tak na súdny proces, ktorý sa začne už o mesiac počká v base. Očakáva sa ostrá konfrontácia svedkov.

"V prípade dokázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov," dodáva Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy