Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Iba predčasné voľby posunú Slovensko k lepšiemu, tvrdia aktivisti. Budú zbierať podpisy
Zdielať na

Iba predčasné voľby posunú Slovensko k lepšiemu, tvrdia aktivisti. Budú zbierať podpisy

Archívne video

BRATISLAVA / Koalícia občianskych iniciatív Hnevám sa, V teniskách, TERAZ, Za Slovensko - občianska iniciatíva a Za Jána a Martinu vyhlásila Celoslovenský zber podpisov za predčasné voľby.

Ako ďalej agentúru SITA informovali zástupcovia iniciatív, podujatie sa uskutoční v utorok 1. mája. "Počas tohto dňa budú dobrovoľníci v mnohých mestách na Slovensku zbierať podpisy za zmenu pomerov v našej krajine," uvádzajú.

Referendum 

Aktivisti konštatujú, že po udalostiach, ktoré sa po násilnej smrti Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej udiali, sú predčasné voľby jedinou cestou, ako zmeniť pomery na Slovensku k lepšiemu. "Všetkým je nám jasné, že politici si sami neskrátia volebné obdobie. Využijeme preto inštitút referenda. Je to prejavom demokracie, ktorá na Slovensku zatiaľ stále je," uviedli.

Podpis k podpisu 

Na spoluprácu zároveň vyzývajú všetkých členov a sympatizantov iniciatívy Za slušné Slovensko a všetkých členov a sympatizantov občianskych iniciatív, ktoré požadujú zmenu. "Ak by každý z nás, kto sa zúčastnil protestov za slušné Slovensko, vyzbieral len tri podpisy, už by sme mali takmer 400 000 podpisov, ktoré by zaručovali istotu referenda o predčasných voľbách," konštatujú aktivisti. Zároveň dúfajú, že spoločný postup vytvorí dostatočný tlak na politikov, ktorí môžu predčasné voľby v parlamente odhlasovať už teraz na májovej schôdzi. "Ak nie, budeme spoločne pripravení žiadať predčasné voľby referendom," dodali

Skupina občianskych iniciatív, Hnevám sa, Za Slovensko, V teniskách a TERAZ sa zhodla na potrebe predčasných volieb a za týmto účelom zorganizovala aj zhromaždenie v Bratislave počas uplynulého piatku. Aktivisti zdôrazňujú, že za nimi nestojí žiadna politická strana, "tajomný sponzor ani temné sily zo zahraničia".

Ľudia napriek zmenám v politickom dianí stále žiadajú predčasné voľby: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy