Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Minister dopravy kontroloval výstavbu diaľnic. Ešte len začali, no už vedia, že meškajú
Zdielať na

Minister dopravy kontroloval výstavbu diaľnic. Ešte len začali, no už vedia, že meškajú

DUNAJSKÁ STREDA / Začalo sa robiť, ale stále máme rezervy, povedal v utorok minister dopravy Árpád Érsek. Osobne sa vybral na niekoľko miest, kde sa začalo s výstavbou diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7. Zároveň trvá na tom, že tento rok sa už nikde páska strihať nebude.

Minister priznal, že chodí na kontroly aj vo svojom voľnom čase, takpovediac potajomky. Tentoraz prišiel skontrolovať či sa na stavbe naozaj "maká". "Vidím, dennodenne tú stavbu, chodím tadiaľto aj na bicykli, keď sa dá a kontrolujem to," uviedol minister dopravy, výstavky a regionálneho rozvoja Arpád Érsek. 

Stavebné práce nultého obchvatu Bratislavy a R7 smerom na Dunajskú stredu sa už začali. Zatiaľ nie naplno, preto si vybral minister tri body, ktoré chcel osobne vidieť. Na juhu je rovina, tunely kopať nemusia. Stačí stavať mosty. Od siedmej rána do šiestej večera, päť dní v týždni, pracujú stavbári, ktorí už teraz vedia, že treba zrýchliť. "Sú tu ešte rezervy, máme čo doháňať, čo sa týka tých meškaní," povedal Érsek. 

Minister v utorok verejne priznal, že meškanie na záver projektu určite bude. Naopak, na sume 1,7 miliardy eur za 60 kilometrov oboch ciest, sa vraj nič meniť nebude. Pri druhej zastávke neďaleko Šamorína sa minister zdržal len krátko. Ponáhľal sa na tretiu. Španieli sľúbili, že do dvoch týždňov sa počet áut aj stavbárov zdvojnásobí. V súčasnosti na stavbách pracuje 350 ľudí. Denne prichádzajú ďalší. "Ráta sa s tým, že by sa tu malo hýbať okolo dva a pol tisíc ľudí a viac," povedal zástupca koncesionára Michal Lešňovský. 

Minister sľúbil podobné návštevy na stavbe každý štvrťrok. Skontrolovať tri miesta, na ktorých sa pracuje, trvalo v utorok ministrovi tri hodiny. Chce veriť, že už o dva a pol roka touto trasou prejde za 30 minút. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy