Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nad Slovenskom niekoľko hodín krúžilo lietadlo azerbajdžanskej aerolinky
Zdielať na

Nad Slovenskom niekoľko hodín krúžilo lietadlo azerbajdžanskej aerolinky

TRNAVA / Nákladné lietadlo pre technické problémy niekoľko hodín krúžilo nad západným Slovenskom. Podľa zistení TV JOJ nahlásil pilot poškodenie. Informáciu o lietadle potvrdila hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

Nákladné lietadlo typu Iljušin azerbajdžanskej aerolinky sa dostal počas letu do problémov. Podľa informácií televízie JOJ pilot nahlásil stret s vtákom. "Po vzlete z Letiska Bratislava zaznamenalo lietadlo stret s vtákom. V súčasnosti vylietava palivo, aby sa mohol vrátiť na pristátie na Letisko Bratislava. Situácia je koordinovaná s príslušnými zložkami v súlade so stanovenými postupmi, aby bola zaistená bezpečnosť," uviedla Michaela Legelová z Letových prevádzkových služieb SR. 

Nad západným Slovenskom krúžil už niekoľko hodín, musel totiž minúť palivo, aby mohlo následne bezpečne pristáť. Napokon okolo 17:00 lietadlo bezpečne pristálo.

Pilot Radoslav Kantor vysvetlil bezpečnostné kroky: "Tieto postupy boli bežné skôr v minulosti, v súčasnosti na modernejších lietadlách sa dá pristáť aj keď sú preťažené o niečo nad limit. Každé lietadlo má definovanú maximálnu pristávaciu váhu, ktorú by nemalo prekročiť. Táto hmotnosť sa vypočítava pred každým odletom a k vypúšťaniu paliva sa hlavne kvôli životnému prostrediu pristupuje len v ojedinelých prípadoch." 

Video krúžiaceho lietadla nad Bratislavou nám poslal aj Tojo Kulman. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy