Skoro jasno
17°
Bratislava
Kým neodvoláte Gašpara na ministerstvo vnútra neprídeme, tvrdia organizátori Za slušné Slovensko
Zdielať na

Kým neodvoláte Gašpara na ministerstvo vnútra neprídeme, tvrdia organizátori Za slušné Slovensko

BRATISLAVA / Zakladatelia iniciatívy Za slušné Slovensko sa nestretnú s ministrom vnútra Druckerom, kým neodvolá policajného prezidenta Tibora Gašpara. Ďalšie zhromaždenie "Za slušné Slovensko" bude v Bratislave vo štvrtok 5.apríla o piatej hodine popoludní.

Organizátori iniciatívy Za slušné Slovensko sa nestretnú s novým ministrom vnútra Tomášom Druckerom, kým neodvolá policajného prezidenta Tibora Gašpara. Uvádza sa to v ich spoločnom vyhlásení. 

"Organizátori zhromaždení Za slušné Slovensko boli dnes opakovane oslovení z kancelárie pána ministra Druckera s pozvánkou na stretnutie. Presný účel osobného stretnutia nebol jasný, skôr sme sa dozvedeli, že nám chce pán minister vnútra vysvetliť svoj postoj," uvádzajú organizátori s tým, že na stretnutie pristúpia len ak bude odvolaný Gašpar. Podľa ich slov toto odvolanie považujú za prvý nevyhnutný krok pre začiatok obnovenia dôvery v nového ministra vnútra.

​Zároveň by to mal byť aj krok k naplneniu požiadavky nezávislého vyšetrenia vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a všetkých káuz, na ktoré Ján a jeho kolegovia poukázali, a stále poukazujú. Ďalšie zhromaždenie "Za slušné Slovensko" bude v Bratislave vo štvrtok 5. apríla o 17:00 na Námestí SNP. Organizátori tak podľa vlastných slov reagujú na fakt, že nový minister vnútra doteraz neurobil zmeny vo vedení polície.

"Minister Tomáš Drucker má od počiatku ambíciu ponúknuť iniciatíve za Slušné Slovensko korektný dialóg, prezentovať jeho pohľad na riešenie situácie v policajnom zbore a diskutovať s predstaviteľmi iniciatívy o všetkých výhradách a ich pohľadoch. Ich rozhodnutie nestretnúť sa s ním ho mrzí, avšak napriek tomu ho v plnej miere rešpektuje," reaguje na rozhodnutie študentov hovorca ministerstva vnútra, Petar Lazarov. 

Pozrite si reportáž súvisiacu s článkom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy