Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Lekári skrášľovali anglické pacientky. Peniaze išli do ich vlastných vreciek
Zdielať na

Lekári skrášľovali anglické pacientky. Peniaze išli do ich vlastných vreciek

KOŠICE / Po škandále v košickej štátnej nemocnici padajú ďalšie hlavy. Ešte koncom januára novinári z Trendu odhalili praktiky na tamojšej plastickej chirurgii. Hneď potom sa rozpútala blesková výmena na poste primára a kontrola Ministerstva zdravotníctva.

Najnovšie situáciu už dokonca riešia aj policajní vyšetrovatelia. Lekári si tam údajne robili “kšefty” tak, že im agentúra registrovaná mimo Slovenska dohadzovala najmä anglické pacientky. Podľa všetkého ich priamo na pôde štátnej kliniky skrášľovali za mimoriadne výhodných podmienok, ale na úkor nemocnice. Peniaze anglických pacientiek si údajne ulievali do vlastného vrecka. Spôsobenie škody potvrdili aj výsledky vyšetrovania, ktoré spustilo tamojšie vedenie.

"Počas internej kontroly sa ukázali nezrovnalosti v porovnaní chorobopisov samoplatcov s informačným systémom nemocnice. Nezrovnalosti sa taktiež zistili aj pri platbách, ktoré pacienti uhrádzali. Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura už podala trestné oznámeniena neznámu osobu s požiadavkou na náhradu škody," uviedla Ivana Stašková, hovorkyňa univerzitnej nemocnici v Košiciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy