Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Fico odmieta obvinenia z nekalého nadobudnutia bytu
Zdielať na

Fico odmieta obvinenia z nekalého nadobudnutia bytu

Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič

Premiér Robert Fico odmieta, že by nadobudol dvojizbový byt pre svoju matku ako províziu od firmy Ikores.

Premiér Robert Fico odmieta, že by nadobudol dvojizbový byt pre svoju matku ako províziu od firmy Ikores. Byt podľa Fica kúpili spolu s bratom a matkou ešte v čase, keď bol opozičným politikom. Fico to povedal v odpovedi poslancovi SDKÚ-DS Viliamovi Novotnému v dnešnej pravidelnej parlamentnej hodine otázok predsedovi a členom vlády.

Novotný v otázke konštatoval, že Fico odmieta zverejniť podrobnosti o nadobudnutí bytu na Pažítkovej ulici v Bratislave, ktorý údajne obstaral so svojím bratom. "Odmietate povedať tieto podrobnosti preto, lebo ste tento byt získali ako úplatok alebo províziu od firmy Ikores (sponzora Smeru) za to, že táto firma dostane v budúcnosti lukratívne štátne zákazky tak, ako to bolo napríklad nedávno v prípade vojenského archívu Trnava, keď zákazku za miliardu korún získala táto firma od ministerstva obrany bez verejnej súťaže," pýtal sa Novotný.

Fico v odpovedi poprel, že by vlastnil byt na uvedenej adrese. Pripomenul, že od roku 1990 býva so svojou rodinou v trojizbovom byte na Dlhých dieloch v Bratislave, ktorý si odkúpil do vlastníctva. Byt, na ktorý sa pýtal Novotný, je dvojizbový, pokračoval Fico s tým, že jeho vlastníčkou je jeho mama.

"Neviem ako to chodí medzi vami, pravičiarmi, ale my ľavičiari sme zvyknutí pomáhať svojim rodičom a vracať im to, čo pre nás urobili, keď sme boli deti," povedal Fico s tým, že spoločne s bratom a mamou dali dohromady finančné prostriedky a spomínaný dvojizbový byt v Bratislave kúpili, pretože zostala sama v Topoľčanoch.

"Ale veď nakoniec to veľmi dobre poznáme, ako to chodí s našimi rodičmi, veľmi ťažko je presvedčiť ju, aby natrvalo sem do Bratislavy prišla a bola tu s nami," povedal Fico. Uviedol, že mama si kúpila byt pred niekoľkými rokmi, keď bol Fico v opozícii.

"Aký som mohol mať prospech z firmy, ktorá mala zákazky vo vašich rezortoch, veď firma Ikores mala obrovské zákazky v rezortoch dopravy a obrany. Tak potom vlastne vy ste mi ten byt darovali. To ako keby bolo o vás," povedal Fico.

Zdielať na

Najčítanejšie správy