Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na Spiši otvorili dvojgeneračnú výstavu
Zdielať na

Na Spiši otvorili dvojgeneračnú výstavu

Zdroj: wikipedia.org

Spišské múzeum bude do konca januára 2008 prezentovať 70 diel dvoch autoriek na výstave s názvom Intímne vzdialenosti - vzdialené intímnosti.

Dvojgeneračná výstava s názvom Intímne vzdialenosti - vzdialené intímnosti predstaví prierez tvorbou insitnej maliarky Anny Ličkovej (1895 - 1975) a jej vnučky, súčasnej autorky Aleny Kolesárovej-Ličkovej.

Spišské múzeum bude prezentovať 70 diel oboch autoriek vo výstavných priestoroch levočskej historickej radnice od 25. októbra 2007 do konca januára 2008. Iformovala o tom Markéta Plichtová zo Slovenského národného múzea.

Popredná slovenská insitná maliarka Anna Ličková sa narodila v Tešíne. Väčšiu časť svojho života prežila na Kysuciach v Čadci, kde ju aj pochovali. Ojedinelý maliarsky talent prejavila ako 58-ročná. Jej obrazy sú čisté, úprimné a nesmierne originálne. Tvorbu slovenskej umelkyne poznajú aj v zahraničí.

Alena Kolesárová-Ličková sa narodila a žije v Bratislave. Maľuje od roku 1987. Používa techniku oleja a špachtle, realistickú polohu kombinuje s uvoľnenejším rukopisom. V jej diele prevládajú kvetinové motívy a zátišia. Je spoluautorkou monografie o živote a diele Anny Ličkovej.

Zdielať na

Najčítanejšie správy