Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Oslavy MDŽ alebo protesty. Senica sa rozdelila na dva tábory
Zdielať na

Oslavy MDŽ alebo protesty. Senica sa rozdelila na dva tábory

SENICA / Aj keď tisícky ľudí vyšli do ulíc v piatok, boj za slušné Slovensko pokračoval aj dnes. Za Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú prišli do centra Senice obyvatelia Záhoria. Protest začiatkom týždňa nebol náhodný. Hodinu po začiatku zhromaždenia sa v Senici začali oslavy MDŽ organizované vládnym Smerom, s ktorými organizátori protestu nesúhlasia.

Na Námestí oslobodenia v Senici sa o 16:00 stretlo približne 1000 ľudí. Atmosféra bola rovnako pokojná, ako v iných mestách v piatok. Pochodu sa zúčastnili všetky generácie a svoj nesúhlas vyjadrili zapálením sviečok a skandovaním: "Dosť bolo Fica!".

"Ak budeme stále iba zavretý doma, tak sa asi nič nepohne," uviedla jedna z prítomných. "Obvolala som kamarátky, spolužiačky a rodičov. Rodičia, bohužiaľ, nesúhlasili," povedala mladá účastníčka. "Ak niekto toto zamení za akciu MDŽ, tak je pre mňa chudák," dodala ďalšia z prítomných. Kým sa na jednej strane senického námestia konal protest, v dome kultúry, vzdialenom len pár metrov od námestia, prebiehali oslavy MDŽ. 

Kultúrny dom bol zaplnený prevažne dôchodkyňami. Niektoré prišli aj napriek tomu, že sú nespokojné so súčasnou politickou situáciou v krajine. "Od osemdesiatehodeviateho či to bola vláda tých alebo iných, všetci kradnú," povedala jedna z návštevníčok MDŽ. "My vieme, že odstúpil minister a mohli by aj ďalší. Aj pán predseda. My ideme kvôli programu, nie kvôli Ficovi," uviedla ďalšia. "Ja som smeráčka a som na to hrdá," dodáva iná návštevníčka. 

Na senickom námestí odznela aj najnovšia výzva organizátorov, ktorým Kaliňákov odchod z postu ministra nestačí. Protesty budú pokračovať a v piatok 16. marca vyjdu ľudia opäť do ulíc Bratislavy s výzvou na demisiu celej vlády. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy