Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ľadová voda z neho tiekla a ťažko dýchal. Psa zachránili v poslednej chvíli
Zdielať na

Ľadová voda z neho tiekla a ťažko dýchal. Psa zachránili v poslednej chvíli

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Nechýbalo veľa a topiaci pes by prišiel o život. Zo studenej vody ho v poslednej chvíli zachránili hasiči, ktorých privolal okoloidúci muž.

Srdcervúci pohľad sa naskytol mužovi, ktorý prechádzal popri vážskom kanáli na okraji Nového Mesta nad Váhom. Pes, ktorý sa topil v ľadovej vode, zúfalo štekal o pomoc, pričom sa z posledných síl držal prednými labami ľadu. 

Muž neváhal a privolal hasičov, ktorí sa na miesto dostavili v priebehu niekoľkých minút. "Pes bol vo vode značne podchladený a vysilený. Príslušník hasičského zboru za pomoci neoprénového obleku a lana vytiahol psa von z vody," opísal udalosť Miloš Gulán, veliteľ zásahu HaZZ Nové Mesto nad Váhom.

Asi štvorročný vlčiak spadol do kanála pravdepodobne vlastným pričinením. Ako dlho sa v rieke trápil nie je známe, ale záchrana prišla na poslednú chvíľu. "Pes bol po vytiahnutí zabalený do deky a zahrievaný v hasičskom automobile. Odtiaľ bol transportovaný do útulku pre zvieratá," uviedol Miloš Gulán. "Voda z neho strašne tiekla, preto sme sa ho snažili vysušiť uterákmi. Ťažko dýchal, myslela som si, že mu snáď dám umelé dýchanie," povedala Blanka, ošetrovateľka v útulku. 

Podchladené zviera v útulku prezrela aj veterinárka. Vpichla mu potrebné injekcie a pes sa začal pomaly zotavovať. "Ako sme mu dali jesť, tak sa snažil postaviť a nakoniec sa mu to aj podarilo a pekne sa najedol," uviedla Blanka, ošetrovateľka v útulku. "Zápal pľúc alebo niečo podobné sa dúfam neobjaví. Myslím, že bude v poriadku," dodala ošetrovateľka. 

Ak sa neohlási pôvodný majiteľ, tak si pes bude musieť na nového pána počkať v útulku. 

Policajný pes sa zranil pri policajnej naháňačke.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy