Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bratislavu paralyzovali desiatky nehôd, všade je poľadovica
Zdielať na

Bratislavu paralyzovali desiatky nehôd, všade je poľadovica

BRATISLAVA / Odtrhnuté kolesá, pokrčené plechy, zlomené nárazníky a množstvo rozbitých áut. Bratislavské cesty sa dnes zmenili na klziská a doprava skolabovala.

Bratislavu zasiahla silná poľadovica, ktorá doslova paralyzovala celú dopravu v hlavnom meste.

Na cestách bolo od ranných hodín poriadne veselo. Dopravné servisy hlásili desiatky nehôd a totálny kolaps v hlavnom meste. Všetky hlavné ťahy v smere do centra mesta boli totálne upchaté a situácia sa nezlepšovala ani v dopoludňajšich hodinách. Približne o 9 ráno sa stala na Pražskej ulici v smere na Patrónku nehoda štyroch áut a trolejbusu. Cesta bola doslova ako ľad.

"Klzisko" bolo aj v Mlynskej doline na Starých Grúntoch, Tam skončili autá po viacerých kolíziách mimo cesty alebo narazené v sebe. Problém mala aj Bratislavská MHD, ktorá v kopcovitých terénoch mala problém a na viacerých úsekoch meškala.

Polícia varuje vodičov pred poľadovicou aj na sociálnej sieti: "Na väčšine územia Slovenska sa na vozovke tvorí poľadovica a dochádza ku kolíznym situáciám. Aktuálne je to kritické najmä v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji." Vodičov vyzývajú, aby jazdili opatrne. Na cestách je maximálny počet policajtov, ktorí riadia premávku a pomáhajú šoférom. Polícia už teraz eviduje množstvo dopravných nehôd. "Použite stretávacie svetlá, prípadne hmlové svetlá (ak je hmla), denné svietenie je nedostatočné," odporúča polícia Slovenskej republiky. 

"V skorých ranných hodinách začalo mesto s lokálnymi posypmi na celom území Bratislavy. V tomto momente máme v teréne nasadenú všetku dostupnú techniku. V súčasných podmienkach apelujeme na bratislavskú verejnosť a žiadame o trpezlivosť vzhľadom na poľadovicu a vzniknuté dopravné nehody na cestách, ktoré spôsobujú približne 30 minútové meškanie liniek MHD," informovala hovorkyňa mesta Bratislava Zuzana Onufer. 

O odstránenie ľadu na chodníkoch v hlavnom meste sa musia starať vlastníci priľahlých domov, správcovia alebo užívatelia priľahlých nehnuteľností. Zodpovední sú hlavne za to, aby mohli po nich bezpečne ľudia chodiť počas sneženia, poľadovice i keď sú chodníky znečistené blatom. Uviedla to Zuzana Onufer s tým, že to vyplýva zo zákona o pozemných komunikáciách. Chodníky v Bratislave sú pre poľadovicu nepriechodné a nebezpečné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy