Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Výnimočné stretnutie dvoch bývalých prezidentov prekazili zdravotné problémy
Zdielať na

Výnimočné stretnutie dvoch bývalých prezidentov prekazili zdravotné problémy

MOSKVA / Malo to byť výnimočné stretnutie dvoch bývalých prezidentov v Moskve. Rudolf Schuster a košický primátor Richard Raši chceli odovzdať strojcovi Perestrojky Michajlovi Gorbačovovi významné ocenenie od Košičanov. Chvíľu predtým sa k nim ale dostala nepríjemná správa.

V roku 2016 mesto Košice udelilo bývalému ruskému prezidentovi titul čestného občana Košíc. Keďže jeho podlomené zdravie mu nedovolí cestovať, slovenská delegácia z Košíc si s ním naplánovala stretnutie v Moskve. Na slovenskej ambasáde v Moskve bolo všetko pripravené na stretnutie, avšak prišiel len asistent Michaila Gorbačova. 

"Bohužiaľ sme sa dozvedeli, že pán prezident Michail Gorbačov bol na vyšetrení v nemocnici, kde si ho nakoniec aj nechali. Je to pre nás smutné. Zatiaľ nemáme správu, kedy ho pustia," uviedol Rudolf Schuster.

Michail Gorbačov zostáva hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti pre údajné problémy s vysokým krvným tlakom a cukrovkou. "Očakávame, že ďalšie správy budú pozitívne, že sa vráti z nemocnice," dodal bývalý slovenský prezident.

Asistent bývalého ruského prezidenta povedal: "S prezidentom Michailom sme dokonca v týchto dňoch pracovali na filme o jeho vlastnom živote. Režíruje ho nemecký režisér žijúci v Hollywoode a budú v ňom účinkovať špičkoví herci. Nakrúca sa po celom svete." 

Rudolf Schuster verí, že sa jeho priateľ dá zdravotne do poriadku a o niekoľko týždňov sa opäť stretnú a osobne mu odovzdá dekrét o čestnom občianstve mesta Košice. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy