Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Hokejové majstrovstvá 2019 budú možno aj v Bratislave. Ak zrekonštruujú štadión
Zdielať na

Hokejové majstrovstvá 2019 budú možno aj v Bratislave. Ak zrekonštruujú štadión

BRATISLAVA / Majstrovstvá sveta v hokeji v roku 2019 by sa predsa len mohli odohrať okrem Košíc aj na zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Kontrola, čo všetko je potrebné dovtedy na ňom zrekonštruovať a koľko by to malo stáť skončila síce 1. februára, no až dnes oznámili jej výsledky.

Slovensku hrozilo, že majstrovstvá sveta v hokeji síce bude v roku 2019 organizovať, ale namiesto bratislavského štadióna si prenajme nejaký iný, napríklad v Česku. Rekonštrukciu za 5 miliónov totiž mesto Bratislava ako vlastník odmietlo. A poslalo tam kontrolu.

Kontrolou sa potvrdilo, že zimný štadión v Bratislave naozaj potrebuje pred Majstrovstvami sveta v hokeji rekonštrukciu. Ale ako sa ukázalo, nebude na ňu potrebných 5 miliónov eur ako hovorili prvé správy, ktoré mesto dostalo od jeho prevádzkovateľa, STARZu. "Celková suma, ktorá je potrebná na zlepšenie stavu zomného štadiónu je okolo dvoch miliónov eur," vyjadril sa Peter Šinály, hlavný kontrolór mesta Bratislava.

Podľa správy kontrolóra rekonštrukciu si vyžiada aj informačná kocka nad ľadom, ale aj chladiarenská technika, vzduchotechnika a rekonštrukcii sa nevyhnú ani sedadlá. Ako to dopadne s financovaním, o tom sa práve rokuje. Mesto by malo celkovo prispieť sumou 950 tisíc eur, ďalšiu čiastku pridá Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta Slovenska.

Ďalším investorom by vraj mal byť Slovenský zväz ľadového hokeja. "Ja by som teraz nerád špekuloval o sumách, sme v rokovaní, ktorého predmetom sú aj sumy, ale ako sa hovorí, kým nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič," vyjadril sa Ľuboš Schwarzbacher, PR poradca SZĽH.

Dohodu s mestom o prenájme štadióna pre potreby svetového šampionátu, ktorý sa bude v roku 2019 hrať aj v Košiciach by však SZĽH chcel mať, podľa informácií TV JOJ, uzavretú do 15. marca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy