Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Osadu chcú presťahovať pre nebezpečný svah. Obyvateľom sa ale nechce
Zdielať na

Osadu chcú presťahovať pre nebezpečný svah. Obyvateľom sa ale nechce

KOLAČKOV / Veľké nezhody zavládli v osade v Kolačkove v okrese Stará Ľubovňa, na ktorú sa nebezpečne zosúva svah. Starosta a splnomocnenec našli lokalitu, kam chcú miestnych ľudí čo najskôr presťahovať. Mnohí by sa dokázali zbaliť za jednu hodinu, ale iní osadníci sa nikam sťahovať nechcú.

Podľa starostu by sa sťahovanie ľudí malo vykonať akútne a rýchlo. Miesto už našli. Z konca dediny ich chcú premiestniť na jej začiatok. 

"Ja som tu chcel aj ombudsmanku pozvať, nech sa príde pozrieť, či tie deti môžu tak vyrastať. Naozaj je otázka času kedy to strelí tam," uviedol František Koneval, obyvateľ Kolačkova. Obyvatelia by sa aj sťahovať chceli, no majú jeden problém, a tým sú unimobunky, v ktorých niektorí z nich žiť nechcú. Nezaujíma ich ani to, že je to iba dočasné, no na druhej strane potrebné a predovšetkým najrýchlejšie riešenie.

"Každé iné riešenie ako to čo je teraz, je lepšie," povedal starosta Pavol Zamiška. Starosta aj splnomocnenec sú realisti. Vedia, že presťahovať toľko ľudí nebude ľahké. "Ja  si myslím, že prví ľudia, keď nám všetko výjde, budú premiestnení do tejto lokality v tomto roku a potom gro v roku 2019. Možno som taký pesimista a bude to skôr," povedal splnomocnenec vlády pre rómske komunity Ábel Ravasz. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy