Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hračky, farby a hudba po novom spríjemnia pobyt deťom na onkológii
Zdielať na

Hračky, farby a hudba po novom spríjemnia pobyt deťom na onkológii

BRATISLAVA / Detstvo by malo byť bezstarostné, plné hier a zábavy. Lenže niektorým deťom osud do života prinesie bolesť a trápenie. Deťom s onkologickým ochorením najnovšie aspoň trochu pobyt v nemocnici na bratislavských Kramároch spríjemní nová herňa. Slávnostného otvorenia sa zúčastnil aj minister zdravotníctva Tomáš Drucker.

Minister zdravotníctva v sprievode prednostky oddelenia klinickej detskej hematológie a onkológie po prvýkrát vstúpili do zrekonštruovanej herne, ktorá sa od pôvodnej výrazne líši. 

Nová herňa je vybavená pohodlným gaučom s veľkým premietacím plátnom, čiže s pukancami sa rýchlo premení na kino, v rohu je klavír a veľké množstvo spoločenských hier. Zároveň je ale prispôsobená aj na podávanie liečby či cvičenie. "Mne sa to veľmi páči, síce som ako malý nič také nezažil, ale na to, v akom sú deti prostredí je to fajn, určite im to skvalitní život," hovorí minister zdravotníctva Tomáš Drucker.

Na tomto oddelení sa priam denne strieda strach s úľavou, o to dôležitejšie je pre rodičov a ich deti chvíľkový relax, pohoda, či úsmev. Ročne na Slovensku pribúda v priemere 180 nových detských onkologických pacientov a podľa štatistík z desiatich dve boj so zákerným ochorením nezvládnu.

Na onkológiu prišiel deti rozveseliť nedávno aj primáš Ondrej Kandráč: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy