Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Sneh, poľadovica a kolóny. Sypače už spravili 2500 kilometrov
Zdielať na

Sneh, poľadovica a kolóny. Sypače už spravili 2500 kilometrov

BRATISLAVA / Zasnežené ráno opäť skomplikovalo rannú situáciu motoristom na cestách. Dlhé kolóny sa ťahali naprieč hlavným mestom.

Silné sneženie už od rána komplikuje dopravnú situáciu. Kolónam sa nevyhli vodiči smerujúci do práce. 

Najhoršia situácia bola ráno na hlavných ťahoch v smere do Bratislavy. Vjazd z diaľnice D1 v smere zo Senca do hlavného mesta bol neprejazdný. Na diaľnici pred Bratislavou si šoféri postáli približne 45 minút. Okrem sneženia situáciu skomplikovala aj dopravná nehoda.

Aj v smere z Malaciek do Bratislavy si šoféri postáli v zápche. V tuneli Sitina museli pre kolóny znížiť rýchlosť na 40 kilometrov za hodinu. 

Okolo pol jedenástej na obed boli ešte stále niektoré hlavné ťahy plné. Jedným z nich bola aj Pražská ulica v smere do centra mesta.

Rovnako ťažko prejazdný bol aj smer na bratislavské Kramáre v smere z Patrónky. Vodiči stáli v kolóne dlhý čas.

Pracovníci národnej diaľničnej spoločnosti mali počas posledných 24 hodín v Bratislave a okolí množstvo práce a zaznamenali desiatky výjazdov. Ak nastane nepriaznivá situácia, nie vždy je možné prísť na inkriminované miesto za pár minút. A to najmä preto, že cestárske auto sa nevie v kolónach dostať k požadovanému úseku.

"Počas včerajšieho dňa zasahovalo na našom úseku 12 sypačov. Celkovo spravili 2500 kilometrov a vysypalo sa zhruba 156 ton soli," povedal Martin Tománek, dispečér Národnej diaľničnej spoločnosti. 

Bratislavské stredisko má na starosti zhruba 100 kilometrov diaľnic v Bratislave a okolí. Na odhŕňanie a posypanie ciest, je k dispozícii 14 sypačov. Počas zimného obdobia robí na jednej smene 15 pracovníkov. 

Zimná prevádzka trvá od 1. novembra do 30. marca a robí sa v nepretržitej 24-hodinovej prevádzke. "Naše stredisko má D1 po Senec, potom D2 po maďarské hranice a celú D4," dodal Martin Tománek.

Jeden zo zamestnancov spoločnosti, ktorý sa stará o diaľnice, prezradil, koľko kilometrov stilhol najviac počas smeny upratať: "Najviac to bolo 490 kilometrov. Bolo to počas 12-hodinovej smeny. Robil som úsek Bratislava, Senecká križovatka a otáčal som sa až na Blatnom. To je môj osobný rekord." 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy