Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Desať rokov väzenia pre gamblera
Zdielať na

Desať rokov väzenia pre gamblera

Zdroj: Daria/ilustračné

Vladimír Tkáčik hral na automatoch a z firmy spreneveril štyri milióny.

Trest desať rokov odňatia slobody nepodmienečne potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 26-ročného gamblera Vladimíra Tkáčika, ktorý spreneveril zamestnávateľskej firme štyri milióny korún.

V januári 2006 firma objavila manko a Tkáčik sa zápisnične priznal, že ho spôsobil on. V prípravnom konaní a na hlavnom pojednávaní však k veci nevypovedal. Iba matke sa priznal, že to mohlo byť maximálne okolo jedného milióna korún. Súd bral do úvahy výpovede svedkov, zamestnancov a znalca a tí stanovili celkovú škodu na viac ako 4,7 milióna korún.

Okrem väzenia prvostupňový súd Tkáčikovi uložil nahradiť škodu 3,9 milióna korún a zakázal mu vykonávať činnosť spojenú s hmotnou zodpovednosťou. Navyše mu nariadil ochranný dohľad a vzhľadom na patologické hráčstvo poslal ho na psychiatrické liečenie.

Odvolací súd nevyhovel námietkam Tkáčika a trest prvostupňovej inštancie potvrdil. Podľa jeho obhajkyne prípad sa mal vrátiť na doplnenie dokazovania, pretože škoda nebola spoľahlivo preukázaná. Údajne vo firme nemali poriadok v evidencii. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.

Tkáčik pracoval na banskobystrickom pracovisku firmy so sídlom v Malackách od roku 2000. Najprv ako skladník a od roku 2005 ako zástupca vedúceho. Mal tak prístup k tržbám za predaj materiálu. V priebehu roka 2005 postupne z pokladnice spoločnosti vybral a minul na automatoch takmer štyri milióny korún.

Zdielať na

Najčítanejšie správy