Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ak bude nutné, potvrdím potrebu odobratia licencie Čistému dňu, povedal Richter
Zdielať na

Ak bude nutné, potvrdím potrebu odobratia licencie Čistému dňu, povedal Richter

BRATISLAVA / Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter sám pred časom povedal, že chce mať kauzu Čistý deň do konca roka 2017 uzavretú. V pondelok sa vyjadril, že ak to bude potrebné rozhodnutie ministra, potvrdí potrebu odobratia licencie resocializačnému centru.

"Čistý deň je z pohľadu legislatívy uzatvorený. Minulý týždeň akreditačná komisia prijala definitívne opatrenie a dnes sa už len spracováva rozhodnutie, to znamená administratívny akt, ktorý bude v priebehu tohto týždňa zaslaný. Jednotliví kurátori sa obrátili na súdy vzhľadom na, použijem výraz, štátne deti, aby súdy rozhodli o ich ďalšom umiestnení," hovorí Richter. 

Reálne je Čistý deň ukončený, majitelia teraz čakajú len na rozhodnutie, ktoré im bude tento týždeň zaslané. Stále sa môžu odvolať. "Je to prvotný stupeň rozhodnutia, z hľadiska druhého stupňa odvolania, nastupuje do hry minister, a potom je tam ešte tretia možnosť, a to je súd. Podľa vlastných slov, ak bude nutné rozhodnutie ministra, to bude jasné - potvrdím potrebu odobratia licencie pre Čistý deň. Súdy rozhodli, že pokiaľ nebude licencia odobratá, deti budú tam," dodáva minister.

Podľa neho to bude vybavené rýchlo, k týmto žiadostiam sa budú musieť súdy vyjadriť do mesiaca. Richter je utvrdený v tom, že postup bol správny. "Tie isté policajné orgány, ktoré roky dozadu šetrili tento prípad, skončili s úplne istým záverom ako dnes," dodal minister. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy