Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Päť krádeží, tí istí páchatelia. Polícia po nich stále pátra
Zdielať na

Päť krádeží, tí istí páchatelia. Polícia po nich stále pátra

BRATISLAVA / Televízia JOJ spojila 5 prípadov januárových krádeží z rôznych kútov Slovenska. V klenotníctve v Liptovskom Mikuláši, v obchode s tanečným oblečením v Bratislave, v malých potravinách v Blhovciach v sexshope v Ružinove a tiež v reštaurácii vo Zvolene. Kradli tí istí páchatelia.

Dobre organizovaná skupinka, pravdepodobne Rumunov, chodí po celom Slovensku a používa rôzne triky, na konci ktorých sú okradnutí prevažne drobní obchodníci.

Partia tzv. rozmieňačov peňazí pred týždňom okradla predavačku v bratislavskom obchode s tanečnými tovarom celkom o takmer 500 eur.

"Snažili sa oblafnúť predavačku tým, dali jej 200, tá padla na zem, tvárili sa, že im padli kartičky," hovorí majiteľ obchodu s oblečením. Deň predtým si to istá trojica namierila aj do sexshopu v Ružinove. Naoko kupovali tovar za 9 eur. Žena platila stovkou, výdavok v eurách sa jej nepáčil a chcela ho zameniť na české koruny. Tu so svojím rozmieňačským trikom nepochodili.

Rovnaká žena s kapucňou, ktorej robia garde rovnakí dvaja muži, oklamala 5.januára aj predavačku v malých potravinách v Blhovciach, v Banskobystrickom kraji. Z 200 eurovky žena kupovala cigarety a výdavok chcela opäť v českých korunách.

"Do predajne v obci Blhovce prísli 3 osoby, ktoré oklamali predavačku o 100 eur," povedala hovorkyňa banskobystrickej polície Petra Kováčiková. Pár dní na to sa objavili v klenotníctve v Liptovskom Mikuláši. Keď neuspeli s krádežou šperkov, spúšťajú úspešnú rozmieňačskú hru s 200 eurovkou a výdavkom v českých korunách.

Muž ukradol peňaženku zákazníkovi, tentokrát v reštaurácii vo Zvolene minulý týždeň. "Cez svoju bundu, sa dostal do môjho vrecka," hovorí okradnutý Martin. Poškodený v nej mal cez tisíc eur. Na jednom z kamerových záznamov z kamery miestneho úradu v Blhovciah vidieť, že podozriví jazdia na sivom Forde so zahraničným EVČ: GB232NX. Polícia by mala teraz zlúčiť všetky priestupky a drobné krádeže skupinky po celom Slovensku. Páchateľom by tak za opakované činy hrozili oveľa prísnejšie tresty. Ak ste partiu na záberoch spoznali, dajte vedieť na čísle 158.

Tento zlodej sa ulakomil na 26-ročné auto:​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy