Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Rydlo by mal odísť z parlamentu
Zdielať na

Rydlo by mal odísť z parlamentu

Už aj vládny poslanec si myslí, že SNS by mala vymaniť skompromitovaného zákonodarcu. I. Radičová je oveľa miernejšia, necháva to na samotnom J. Rydlovi.

Podpredsedníčka SDKÚ nenavrhuje, aby poslanec Jozef Rydlo odstúpil z poslaneckej funkcie. Na rozdiel od Jána Kovarčíka z ĽS - HZDS mu len odporúča, aby sa nad sebou zamyslel a zvážil, čo ďalej. Rydlova kolegyňa M. Belásová nás žiadala, aby sme vypli kameru.

Aféra okolo poslanca za Slovenskú národnú stranu Jozefa M. Rydla naberá na obrátkach. Objavujú sa stále nové informácie, ktoré ho kompromitujú. Šokujúcou bola napríklad spoveď jeho syna o psychickom týraní svojich detí, dokonca sa J. Rydlo údajne pokúsil deti zabiť. To všetko je už veľmi vážne, napriek tomu nám viacerí poslanci za SNS tvrdili, že poslanecký klub, ani stranícke orgány sa touto otázkou nezaoberali. Šéf klubu Rafael Rafaj pre TV JOJ povedal, že J. Rydlo to bude riešiť „súdnou cestou“. Jeho kolegyňa Milada Belásová rázne odmietla akékoľvek vyjadrenie a ešte ráznejšie vyzvala kameramana, aby ju prestal nakrúcať.

Prekvapivo mierny postoj zaujala aj podpredsedníčka SDKÚ Iveta Radičová. Nemyslí si, že by mal J. Rydlo z parlamentu odísť. Navrhla mu len, aby sa zamyslel nad svojim konaním a nad tým, či je zlučiteľné s výkonom funkcie poslanca. „Rozhodnúť sa však musí pán poslanec sám,“ vyhlásila opozičná poslankyňa.

A tak najrazantnejší postoj zaujal človek, od ktorého by to málokto čakal – jeden z vládnych poslancov. O Jánovi Kovarčíkovi je pritom známe, že patrí medzi významných funkcionárov ĽS – HZDS. Napriek svojej príslušnosti k vládnej koalícii si myslí, že by sa celý prípad mal urýchlene a poriadne prešetriť.

Zdielať na

Najčítanejšie správy