Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pyrotechnika zasiahla mamu s dvoma deťmi. Pri ich ochrane utrpela popáleniny
Zdielať na

Pyrotechnika zasiahla mamu s dvoma deťmi. Pri ich ochrane utrpela popáleniny

LEVOČA / Jana na posledný deň v roku tak skoro nezabudne. Pri prechádzke do nej a do jej detí vpálila pyrotechnika. Deťom sa okrem šoku nič nestalo. Mladá mamička ale skončila u lekára s popáleninami. Muž, ktorý pyrotechniku odpálil, zbabelo ušiel.

Stalo sa to večer na levočskom sídlisku. Pár hodín pred koncom roka využila mladá mamička so svojími deťmi na prechádzku. Domov sa vrátila s popáleninami a deti s traumou na duši.

Jana so svojími deťmi Natálkou a Markom v kočíku vyšli za paneláky smerom do poľa, aby v posledný deň v roku vypustili lampióny šťastia. V tom na to isté miesto prišiel aj človek s ohňostrojom v ruke. Dokonca ho v siluete nechtiac odfotili netušiac, že to bude jediný dôkaz. Potom ako ohňostroj zapálil sa ozvala silná rana a škatuľa s pyrotechnikou vpálila rovno do mladej mamičky.

Mladá mamička duchaprítomne zareagovala, vlastným telom chránila svoje deti. Ona sama prišla domov s roztrhaným odevom. Utrpela nepekné popáleniny druhého stupňa. Zbehlo sa to tak rýchlo, že Natálka si doteraz myslí, že im cudzí ujo odstrelil lampióny. Muž s ohňostrojom po incidente zbabelo utiekol. Svoju skúsenosť zverejnila Jana na sociálnej sieti aj s fotografiou neznámeho človeka a odkazom „na fotke sa nájdeš, ty už vieš kto si".

Napriek tomu, že sa jej rany budú hojiť nejaký čas, trestné oznámenie nepodala. Skôr má strach o dcéru Natálku, odvtedy sa bojí. Mladú mamičku tiež pobúrili niektoré komentáre ľudí, ktorí ju odsudzujú za to, že s deťmi išla na ohňostroj medzi ľudí. Pritom bol ešte len večer a široko ďaleko nikoho nebolo, až na neznámeho muža s ohňostrojom. "My sme to dali na facebook len kvôli tomu, aby si to on pozrel, aby videl, čo nám urobil. Mohol aspoň prísť a opýtať sa, či sa mi niečo nestalo, alebo sa aspoň ospravedlniť," uviedla Jana. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy