Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V múzeu budú v piatok strašiť, príde aj Jack Sparrow
Zdielať na

V múzeu budú v piatok strašiť, príde aj Jack Sparrow

Zdroj: Mike Fernwood

V piatok 14. septembra sa v areáli múzea od 14:00 do 16:00 koná už druhý ročník Zemplínskeho festivalu duchov a strašidiel.

V Zemplínskom múzeu v Michalovciach si prídu na svoje všetci duchári a milovníci nadprirodzených javov, bude sa tam totiž strašiť. V piatok 14. septembra sa v areáli múzea od 14:00 do 16:00 koná už druhý ročník Zemplínskeho festivalu duchov a strašidiel.

Na podujatie pozývajú Zemplínske múzeum v Michalovciach a Priatelia Múzy Michalovce. Agentúru SITA o tom informoval Ján Štunga z občianskeho združenia Priatelia Múzy.

Tento rok síce nepríde Báthoryčka, ale organizátori sľubujú mnoho iných strašidelných bytostí. Návštevníci tu stretnú okolo 50 duchov. Príde napríklad Jack Sparrow a jeho krásky, Calypso či piráti z Čiernej perly a Bludného Holanďana. Objavia sa strigy, vydajachtivé čertice, čarodejnica, bludičky či lesné žienky. Prídu Draculove nymfy, možno aj Dracula osobne, storočná nevesta, krvavá pastierka ale aj Gandalf, Lurch z rodiny Addamsovcov, sestry Sandersonové ako aj Catwoman a strašidelná Karkulka.

Zo slovenských strašidiel sa predstavia aj zubatá, kostlivec a Biela pani.Pri prehliadke exponátov múzea budú návštevníkov sprevádzať rôzni duchovia a strašidlá v dobových kostýmoch. Na každom stanovišti priblíži fundované strašidlo pútavou a zábavnou formou historické udalosti.Dospelí za vstup zaplatia 40 korún, deti polovicu. Pred akciou otvorenou pre verejnosť bude v múzeu od 9:00 do 13:00 predstavenie pre deti zo základných škôl.

Zdielať na

Najčítanejšie správy